Pracuji...
close

Gulášová polévka s klobásou

pokud zrovna nemáte po ruce kus hovězího, tak si nelámejte hlavu. Stačí dobrá klobása a úspěch je zaručen. Kdo má rád pálivější, tak si koupí pálivou klobásu a nebo místo mleté sladké papriky přisype pálivou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce majoránka
1 lžička kmín drcený
1-2 kus cibule
1-2 kus brambory
min 2 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do hrnce si dáme na rozpálené sádlo smažit nakrájenou cibulku
po chvilce přisypeme kmín a smažíme dál. Cibulka začne krásně vonět
nakrájíme si klobásu na menší kousky
až budeme mít cibulku opečenou pěkně dohněda, tak přihodíme klobásu a zamícháme. Smažíme dalších cca 5 minut. Klobása začne pouštět šávu. Samozřejmě doporučuji koupit kvalitní klobásu od řezníka, nikoliv nějakou balenou z velkoobchodu.
cibulku s klobásou zasypeme moukou a pořád mícháme a vytváříme jíšku
přisypeme mletou papriku, česnek, pepř a pořádně zamícháme. Nesmažte papriku moc dlouho nebo vám zhořkne (max 1 minutu)
zalijeme vývarem, důkladně promícháme a dáme pod pokličku provařit zhruba na 20 minut. Občas zamícháme
mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Krájejte na malé kostičky, rychleji se uvaří
po dvaceti minutách přisypeme majoránku
dále přisypeme brambory, zamícháme a vaříme dokud brambory nezměknou.
dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Pokud se vám polévka zdá moc hustá, tak doředíme trochou vody, ale ne moc, aby polévka neztrácela chuť. Samozřejmě ředíme, když polévka vaří.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
Taková zdravá rychlovka, kterou sníte dříve, než si k tomu stačíte nakrájet pečivo :-)
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...