Pracuji...
close

Gulášová polévka s klobásou

pokud zrovna nemáte po ruce kus hovězího, tak si nelámejte hlavu. Stačí dobrá klobása a úspěch je zaručen. Kdo má rád pálivější, tak si koupí pálivou klobásu a nebo místo mleté sladké papriky přisype pálivou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce majoránka
1 lžička kmín drcený
1-2 kus cibule
1-2 kus brambory
min 2 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do hrnce si dáme na rozpálené sádlo smažit nakrájenou cibulku
po chvilce přisypeme kmín a smažíme dál. Cibulka začne krásně vonět
nakrájíme si klobásu na menší kousky
až budeme mít cibulku opečenou pěkně dohněda, tak přihodíme klobásu a zamícháme. Smažíme dalších cca 5 minut. Klobása začne pouštět šávu. Samozřejmě doporučuji koupit kvalitní klobásu od řezníka, nikoliv nějakou balenou z velkoobchodu.
cibulku s klobásou zasypeme moukou a pořád mícháme a vytváříme jíšku
přisypeme mletou papriku, česnek, pepř a pořádně zamícháme. Nesmažte papriku moc dlouho nebo vám zhořkne (max 1 minutu)
zalijeme vývarem, důkladně promícháme a dáme pod pokličku provařit zhruba na 20 minut. Občas zamícháme
mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Krájejte na malé kostičky, rychleji se uvaří
po dvaceti minutách přisypeme majoránku
dále přisypeme brambory, zamícháme a vaříme dokud brambory nezměknou.
dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Pokud se vám polévka zdá moc hustá, tak doředíme trochou vody, ale ne moc, aby polévka neztrácela chuť. Samozřejmě ředíme, když polévka vaří.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...