X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Gulášová polévka s klobásou

Načítám...
pokud zrovna nemáte po ruce kus hovězího, tak si nelámejte hlavu. Stačí dobrá klobása a úspěch je zaručen. Kdo má rád pálivější, tak si koupí pálivou klobásu a nebo místo mleté sladké papriky přisype pálivou.
Příprava 15 minut
Vaření 50 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Polévky / Masové polévky
Druh přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko

Ingredience

Postup

do hrnce si dáme na rozpálené sádlo smažit nakrájenou cibulku
po chvilce přisypeme kmín a smažíme dál. Cibulka začne krásně vonět
nakrájíme si klobásu na menší kousky
až budeme mít cibulku opečenou pěkně dohněda, tak přihodíme klobásu a zamícháme. Smažíme dalších cca 5 minut. Klobása začne pouštět šávu. Samozřejmě doporučuji koupit kvalitní klobásu od řezníka, nikoliv nějakou balenou z velkoobchodu.
cibulku s klobásou zasypeme moukou a pořád mícháme a vytváříme jíšku
přisypeme mletou papriku, česnek, pepř a pořádně zamícháme. Nesmažte papriku moc dlouho nebo vám zhořkne (max 1 minutu)
zalijeme vývarem, důkladně promícháme a dáme pod pokličku provařit zhruba na 20 minut. Občas zamícháme
mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Krájejte na malé kostičky, rychleji se uvaří
po dvaceti minutách přisypeme majoránku
dále přisypeme brambory, zamícháme a vaříme dokud brambory nezměknou.
dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Pokud se vám polévka zdá moc hustá, tak doředíme trochou vody, ale ne moc, aby polévka neztrácela chuť. Samozřejmě ředíme, když polévka vaří.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter