Pracuji...
close

Gulášová polévka s klobásou

pokud zrovna nemáte po ruce kus hovězího, tak si nelámejte hlavu. Stačí dobrá klobása a úspěch je zaručen. Kdo má rád pálivější, tak si koupí pálivou klobásu a nebo místo mleté sladké papriky přisype pálivou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce majoránka
1 lžička kmín drcený
1-2 kus cibule
1-2 kus brambory
min 2 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do hrnce si dáme na rozpálené sádlo smažit nakrájenou cibulku
po chvilce přisypeme kmín a smažíme dál. Cibulka začne krásně vonět
nakrájíme si klobásu na menší kousky
až budeme mít cibulku opečenou pěkně dohněda, tak přihodíme klobásu a zamícháme. Smažíme dalších cca 5 minut. Klobása začne pouštět šávu. Samozřejmě doporučuji koupit kvalitní klobásu od řezníka, nikoliv nějakou balenou z velkoobchodu.
cibulku s klobásou zasypeme moukou a pořád mícháme a vytváříme jíšku
přisypeme mletou papriku, česnek, pepř a pořádně zamícháme. Nesmažte papriku moc dlouho nebo vám zhořkne (max 1 minutu)
zalijeme vývarem, důkladně promícháme a dáme pod pokličku provařit zhruba na 20 minut. Občas zamícháme
mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Krájejte na malé kostičky, rychleji se uvaří
po dvaceti minutách přisypeme majoránku
dále přisypeme brambory, zamícháme a vaříme dokud brambory nezměknou.
dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Pokud se vám polévka zdá moc hustá, tak doředíme trochou vody, ale ne moc, aby polévka neztrácela chuť. Samozřejmě ředíme, když polévka vaří.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...