Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Gulášová polévka s klobásou

„pokud zrovna nemáte po ruce kus hovězího, tak si nelámejte hlavu. Stačí dobrá klobása a úspěch je zaručen. Kdo má rád pálivější, tak si koupí pálivou klobásu a nebo místo mleté sladké papriky přisype pálivou.“
Příprava
15
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
do hrnce si dáme na rozpálené sádlo smažit nakrájenou cibulku
2. krok
po chvilce přisypeme kmín a smažíme dál. Cibulka začne krásně vonět
3. krok
nakrájíme si klobásu na menší kousky
4. krok
až budeme mít cibulku opečenou pěkně dohněda, tak přihodíme klobásu a zamícháme. Smažíme dalších cca 5 minut. Klobása začne pouštět šávu. Samozřejmě doporučuji koupit kvalitní klobásu od řezníka, nikoliv nějakou balenou z velkoobchodu.
5. krok
cibulku s klobásou zasypeme moukou a pořád mícháme a vytváříme jíšku
6. krok
přisypeme mletou papriku, česnek, pepř a pořádně zamícháme. Nesmažte papriku moc dlouho nebo vám zhořkne (max 1 minutu)
7. krok
zalijeme vývarem, důkladně promícháme a dáme pod pokličku provařit zhruba na 20 minut. Občas zamícháme
8. krok
mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory. Krájejte na malé kostičky, rychleji se uvaří
9. krok
po dvaceti minutách přisypeme majoránku
10. krok
dále přisypeme brambory, zamícháme a vaříme dokud brambory nezměknou.
11. krok
dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Pokud se vám polévka zdá moc hustá, tak doředíme trochou vody, ale ne moc, aby polévka neztrácela chuť. Samozřejmě ředíme, když polévka vaří.
Způsob přípravy
  • vaření
  • smažení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku