Pracuji...
close

Jednoduchý dortový korpus

Tento korpus je jednoduchý a určitě z něj uděláte mnoho dortů. Dorty sice moc nedělám, ale když už se k němu dostanu, tak používám vždy tento recept. Korpus je měkký i po několika dnech
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
10 lžíce voda
4 kus vejce
1/2 balíček kypřící prášek
Sdílejte recept
Postup
oddělíme si žloutky a bílky. Z bílků si ušleháme sníh
do mísy dáme žloutky a cukr
a důkladně umícháme
pak přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva
a přidáme sníh
vše důkladně zamícháme
těsto nalijeme do dortové formy a dáme do trouby na 160 stupňů
pečeme cca 1 hodinu, ale raději kontrolujeme špejlí, jestli je těsto uvnitř upečené. Každá trouba peče jinak
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Korpusy
Způsob přípravy:
šlehání, pečení, míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...