Načítání...
close

Šťouchané brambory

pokud už vás nebaví jíst k masu normální brambory, tak si je prostě rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a máte hned lepší pochutnání
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
1/2 kilogram brambory
1 kus cibule
1-2 hrst pórek
min 1 špetka sůl
dle potřeby
2 špetka kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si brambory a dáme je vařit do osolené a okmínované vody
mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli a pórek
na pánev si dáme rozpálit sádlo a osmažíme na něm cibulku s pórkem.
smažíme dokud nám nezačne zelenina trošku hnědnout
uvařené brambory scedíme, ale POZOR, trošku vody z brambor si necháme.
brambory rozšoucháme a přihodíme k nim osmaženou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Můžeme si nechat trošku zeleniny na ozdobu
aby nebyli brambory moc hustý, tak k nim přilijeme trošku vody, kterou jsme si nechali z vaření brambor. Zamícháme, dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko