Pracuji...
close

Šťouchané brambory

pokud už vás nebaví jíst k masu normální brambory, tak si je prostě rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a máte hned lepší pochutnání
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
1/2 kilogram brambory
1 kus cibule
1-2 hrst pórek
min 1 špetka sůl
dle potřeby
2 špetka kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si brambory a dáme je vařit do osolené a okmínované vody
mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli a pórek
na pánev si dáme rozpálit sádlo a osmažíme na něm cibulku s pórkem.
smažíme dokud nám nezačne zelenina trošku hnědnout
uvařené brambory scedíme, ale POZOR, trošku vody z brambor si necháme.
brambory rozšoucháme a přihodíme k nim osmaženou zeleninu. Vše důkladně zamícháme. Můžeme si nechat trošku zeleniny na ozdobu
aby nebyli brambory moc hustý, tak k nim přilijeme trošku vody, kterou jsme si nechali z vaření brambor. Zamícháme, dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...