Pracuji...
close

Octová zálivka

tato octová zálivka se hodí do různých zeleninových salátů a je základem pro další typy zálivek
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
1 lžíce ocet
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr krystal
dle potřeby
1/4 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
všechny uvedené ingredience důkladně smícháme (kromě vody). Poměr ocet ku oleji by měl být 1 ku 4 dílu. 1 díl octa a 4 díly oleje. Olej mějte normální slunečnicový a nebo olivový, který je lepší na chuť. Sůl, pepř a cukr dejte podle chuti. Nelze říct kolik přesně, záleží na vaší chuti. Ocet můžete nahradit citronovou šávou.
zálivka by se měla hned po smíchání použít, jelikož ingredience spolu dost dobře nedrží a po chvíli se začínají oddělovat
kdo chce zálivku jemnější, tak si ji zředí trochou vody
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
salát
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...