Načítání...
close

Octová zálivka

tato octová zálivka se hodí do různých zeleninových salátů a je základem pro další typy zálivek
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
1 lžíce ocet
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr krystal
dle potřeby
1/4 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
všechny uvedené ingredience důkladně smícháme (kromě vody). Poměr ocet ku oleji by měl být 1 ku 4 dílu. 1 díl octa a 4 díly oleje. Olej mějte normální slunečnicový a nebo olivový, který je lepší na chuť. Sůl, pepř a cukr dejte podle chuti. Nelze říct kolik přesně, záleží na vaší chuti. Ocet můžete nahradit citronovou šávou.
zálivka by se měla hned po smíchání použít, jelikož ingredience spolu dost dobře nedrží a po chvíli se začínají oddělovat
kdo chce zálivku jemnější, tak si ji zředí trochou vody
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
salát
Původ:
Česko