Pracuji...
close

Citrónová poleva

lehká, chutná a rychlá citrónová poleva. Používám jí na dorty, buchty, apod. Výborná je na vychladlý makovec
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 2 lžíce cukr moučka
1 lžíce voda
1 lžíce rum
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Facebook
Postup
připravíme si střední misku. Z citronu si do misky vymačkáme zhruba lžíci citronové šťávy. Přidáme lžíci rumu a vlažné vody (pokud dáváte rum a nechcete dělat hodně polevy, tak můžete vodu vynechat). Přisypáváme moučkový cukr a mícháme do požadované hustší konzistence
polevu nanášíme na dort či buchtu a necháme ztuhnout. Poleva se pomalu roztéká, tak je dobré nanést raději méně, chvilku počkat a pokračovat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Polevy
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...