Pracuji...
close

Citrónová poleva

lehká, chutná a rychlá citrónová poleva. Používám jí na dorty, buchty, apod. Výborná je na vychladlý makovec
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 2 lžíce cukr moučka
1 lžíce voda
1 lžíce rum
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
připravíme si střední misku. Z citronu si do misky vymačkáme zhruba lžíci citronové šťávy. Přidáme lžíci rumu a vlažné vody (pokud dáváte rum a nechcete dělat hodně polevy, tak můžete vodu vynechat). Přisypáváme moučkový cukr a mícháme do požadované hustší konzistence
polevu nanášíme na dort či buchtu a necháme ztuhnout. Poleva se pomalu roztéká, tak je dobré nanést raději méně, chvilku počkat a pokračovat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Polevy
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...