Pracuji...
close

Citrónová poleva

lehká, chutná a rychlá citrónová poleva. Používám jí na dorty, buchty, apod. Výborná je na vychladlý makovec
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 2 lžíce cukr moučka
1 lžíce voda
1 lžíce rum
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
připravíme si střední misku. Z citronu si do misky vymačkáme zhruba lžíci citronové šťávy. Přidáme lžíci rumu a vlažné vody (pokud dáváte rum a nechcete dělat hodně polevy, tak můžete vodu vynechat). Přisypáváme moučkový cukr a mícháme do požadované hustší konzistence
polevu nanášíme na dort či buchtu a necháme ztuhnout. Poleva se pomalu roztéká, tak je dobré nanést raději méně, chvilku počkat a pokračovat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Polevy
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...