Pracuji...
close

Citrónová poleva

lehká, chutná a rychlá citrónová poleva. Používám jí na dorty, buchty, apod. Výborná je na vychladlý makovec
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
min 2 lžíce cukr moučka
1 lžíce voda
1 lžíce rum
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
připravíme si střední misku. Z citronu si do misky vymačkáme zhruba lžíci citronové šťávy. Přidáme lžíci rumu a vlažné vody (pokud dáváte rum a nechcete dělat hodně polevy, tak můžete vodu vynechat). Přisypáváme moučkový cukr a mícháme do požadované hustší konzistence
polevu nanášíme na dort či buchtu a necháme ztuhnout. Poleva se pomalu roztéká, tak je dobré nanést raději méně, chvilku počkat a pokračovat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Polevy
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...