Načítání...
close

Pečené vepřové koleno

pořádnej kus dobře upečeného masa. Ještě pivko, chleba a hořčici a můžete se jít radovat :-)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
1-2 kus cibule
1 kus mrkev
1 hrst celer
1/2 lžička kmín celý
min 3 stroužek česnek
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli na větší kusy
cibuli vložíme do pekáče
nakrájíme si kořenovou zeleninu
a přidáme k cibuli
nakrájíme si slaninu a vložíme do pekáče
koleno dobře osolíme, snažíme se sůl vetřít do masa a kůže
vložíme koleno do pekáče
rozmačkáme si nožem oloupaný česnek a nakrájíme na malé kousky
česnekem potřeme koleno
opepříme
okmínujem
a dáme péct pod poklici do trouby na 200 stupňů. Pečeme minimálně 2 hodiny pod poklicí. Občas podlejeme a přeleváme koleno výpekem. Můžeme i koleno obracet. Ke konci pečem ještě aspoň 45 minut odkryté. Podléváme, přeléváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko