Pracuji...
close

Pečené vepřové koleno

pořádnej kus dobře upečeného masa. Ještě pivko, chleba a hořčici a můžete se jít radovat :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
obecně
1-2 kus cibule
1 kus mrkev
1 hrst celer
1/2 lžička kmín celý
min 3 stroužek česnek
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli na větší kusy
cibuli vložíme do pekáče
nakrájíme si kořenovou zeleninu
a přidáme k cibuli
nakrájíme si slaninu a vložíme do pekáče
koleno dobře osolíme, snažíme se sůl vetřít do masa a kůže
vložíme koleno do pekáče
rozmačkáme si nožem oloupaný česnek a nakrájíme na malé kousky
česnekem potřeme koleno
opepříme
okmínujem
a dáme péct pod poklici do trouby na 200 stupňů. Pečeme minimálně 2 hodiny pod poklicí. Občas podlejeme a přeleváme koleno výpekem. Můžeme i koleno obracet. Ke konci pečem ještě aspoň 45 minut odkryté. Podléváme, přeléváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...