Pracuji...
close

Kuře na paprice

jemná a chuťově výrazná omáčka. Ze zkušenosti vim, že chutná hlavně dětem. Pro milovníky pálivých jídel doporučuji přidat trošku mleté pálivé papriky.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
na zahuštění
1-2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
kuřecí stehna omyjeme, osušíme a důkladně osolíme a opepříme. Místo stehen můžete samozřejmě použít i jiné části kuřete, záleží, co máte doma. Vždycky je ale lepší, aby jste měli část s kůží
ve větším hrnci rozpálíme olej s máslem
do hrnce přidáme stehna, nejlépe s větší částí kůže dolu. Smažíme hezky dohněda
mezitím si můžeme připravit jíšku z másla a mouky
až se nám stehna z jedné strany osmaží, tak je obrátíme a přihodíme cibuli. Snažte se cibuli nacpat pod stehna, aby se nám smažila. V tomto kroku je lepší mít buï větší hrnec a nebo menší kousky kuřete :-)
až osmažíme i druhou část stehna, tak maso vyndáme vedle na talíř
cibulku ještě chvilku smažíme do růžova a pak přisypeme papriku. Pořád mícháme a smažíme cca minutku.
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme a vrátíme zpátky stehna. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni cca 50 minut.
Po 50 minutách vyndáme stehna z omáčky a budeme ji postupně zahušovat. Vyndavejte maso opatrně, jelikož bude křehké
přihodíme do omáčky máslovou jíšku a důkladně rozmícháme. Potom přilijeme mléko, zamícháme a zhruba 15 minut ještě povaříme.
nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a vypneme plotnu. Dosolíme, dopepříme dle chuti.
pomocí tyčového mixéru omáčku rozmixujeme
do omáčky vrátíme stehna, aby se trochu ohřála a servírujeme.
doporučená příloha jsou těstoviny a nebo houskové knedlíky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.