Pracuji...
close

Kuře na paprice

jemná a chuťově výrazná omáčka. Ze zkušenosti vim, že chutná hlavně dětem. Pro milovníky pálivých jídel doporučuji přidat trošku mleté pálivé papriky.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
na zahuštění
1-2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
kuřecí stehna omyjeme, osušíme a důkladně osolíme a opepříme. Místo stehen můžete samozřejmě použít i jiné části kuřete, záleží, co máte doma. Vždycky je ale lepší, aby jste měli část s kůží
ve větším hrnci rozpálíme olej s máslem
do hrnce přidáme stehna, nejlépe s větší částí kůže dolu. Smažíme hezky dohněda
mezitím si můžeme připravit jíšku z másla a mouky
až se nám stehna z jedné strany osmaží, tak je obrátíme a přihodíme cibuli. Snažte se cibuli nacpat pod stehna, aby se nám smažila. V tomto kroku je lepší mít buï větší hrnec a nebo menší kousky kuřete :-)
až osmažíme i druhou část stehna, tak maso vyndáme vedle na talíř
cibulku ještě chvilku smažíme do růžova a pak přisypeme papriku. Pořád mícháme a smažíme cca minutku.
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme a vrátíme zpátky stehna. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni cca 50 minut.
Po 50 minutách vyndáme stehna z omáčky a budeme ji postupně zahušovat. Vyndavejte maso opatrně, jelikož bude křehké
přihodíme do omáčky máslovou jíšku a důkladně rozmícháme. Potom přilijeme mléko, zamícháme a zhruba 15 minut ještě povaříme.
nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a vypneme plotnu. Dosolíme, dopepříme dle chuti.
pomocí tyčového mixéru omáčku rozmixujeme
do omáčky vrátíme stehna, aby se trochu ohřála a servírujeme.
doporučená příloha jsou těstoviny a nebo houskové knedlíky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.