Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Kuře na paprice | Recept

jemná a chuťově výrazná omáčka. Ze zkušenosti vim, že chutná hlavně dětem. Pro milovníky pálivých jídel doporučuji přidat trošku mleté pálivé papriky.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
na zahuštění
máslo 1-2 lžíce
mouka hladká pšeničná 2-3 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
kuřecí stehna omyjeme, osušíme a důkladně osolíme a opepříme. Místo stehen můžete samozřejmě použít i jiné části kuřete, záleží, co máte doma. Vždycky je ale lepší, aby jste měli část s kůží
Krok 2
ve větším hrnci rozpálíme olej s máslem
Krok 3
do hrnce přidáme stehna, nejlépe s větší částí kůže dolu. Smažíme hezky dohněda
Krok 4
mezitím si můžeme připravit jíšku z másla a mouky
Krok 5
až se nám stehna z jedné strany osmaží, tak je obrátíme a přihodíme cibuli. Snažte se cibuli nacpat pod stehna, aby se nám smažila. V tomto kroku je lepší mít buï větší hrnec a nebo menší kousky kuřete :-)
Krok 6
až osmažíme i druhou část stehna, tak maso vyndáme vedle na talíř
Krok 7
cibulku ještě chvilku smažíme do růžova a pak přisypeme papriku. Pořád mícháme a smažíme cca minutku.
Krok 8
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme a vrátíme zpátky stehna. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni cca 50 minut.
Krok 9
Po 50 minutách vyndáme stehna z omáčky a budeme ji postupně zahušovat. Vyndavejte maso opatrně, jelikož bude křehké
Krok 10
přihodíme do omáčky máslovou jíšku a důkladně rozmícháme. Potom přilijeme mléko, zamícháme a zhruba 15 minut ještě povaříme.
Krok 11
nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a vypneme plotnu. Dosolíme, dopepříme dle chuti.
Krok 12
pomocí tyčového mixéru omáčku rozmixujeme
Krok 13
do omáčky vrátíme stehna, aby se trochu ohřála a servírujeme.
Krok 14
doporučená příloha jsou těstoviny a nebo houskové knedlíky
Sdílejte recept