Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Kuře na paprice

jemná a chuťově výrazná omáčka. Ze zkušenosti vim, že chutná hlavně dětem. Pro milovníky pálivých jídel doporučuji přidat trošku mleté pálivé papriky.
Příprava
10
minut
Vaření
80
minut
Ingredience
obecně
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
kuřecí stehna omyjeme, osušíme a důkladně osolíme a opepříme. Místo stehen můžete samozřejmě použít i jiné části kuřete, záleží, co máte doma. Vždycky je ale lepší, aby jste měli část s kůží
2. krok
ve větším hrnci rozpálíme olej s máslem
3. krok
do hrnce přidáme stehna, nejlépe s větší částí kůže dolu. Smažíme hezky dohněda
4. krok
mezitím si můžeme připravit jíšku z másla a mouky
5. krok
až se nám stehna z jedné strany osmaží, tak je obrátíme a přihodíme cibuli. Snažte se cibuli nacpat pod stehna, aby se nám smažila. V tomto kroku je lepší mít buï větší hrnec a nebo menší kousky kuřete :-)
6. krok
až osmažíme i druhou část stehna, tak maso vyndáme vedle na talíř
7. krok
cibulku ještě chvilku smažíme do růžova a pak přisypeme papriku. Pořád mícháme a smažíme cca minutku.
8. krok
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme a vrátíme zpátky stehna. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni cca 50 minut.
9. krok
Po 50 minutách vyndáme stehna z omáčky a budeme ji postupně zahušovat. Vyndavejte maso opatrně, jelikož bude křehké
10. krok
přihodíme do omáčky máslovou jíšku a důkladně rozmícháme. Potom přilijeme mléko, zamícháme a zhruba 15 minut ještě povaříme.
11. krok
nakonec přidáme smetanu, přivedeme k varu a vypneme plotnu. Dosolíme, dopepříme dle chuti.
12. krok
pomocí tyčového mixéru omáčku rozmixujeme
13. krok
do omáčky vrátíme stehna, aby se trochu ohřála a servírujeme.
14. krok
doporučená příloha jsou těstoviny a nebo houskové knedlíky
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku