Pracuji...
close

Česká čína

Jednoduchý, rychlý, dobrý. Každý tento recept jistě zná a nebo někdy podobný vymyslí. Je to čistě recept alias co lednička nabídne :-) Ale nikdy tam nezapomeňte dát vejce, aby maso bylo křehké
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce solamyl
2-3 stroužek česnek
1 kus vejce
1 kus cibule
0-1 lžička sůl
podle chuti
1 hrst pórek
Sdílejte recept
Postup
maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky
přisypeme solamyl
přidáme ostatní ingredience (zeleninu očistit a nakrájet) a důkladně promícháme. Samozřejmě osolíme, opepříme
směs necháme alespoň 3 hodiny v lednici uležet, ale ideální je to nechat přes noc.
maso usmažíme na pánvi, zhruba 15-20 minut. Nejlepší přílohou je rýže nebo dle vlastní fantazie.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, nakládání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...