Pracuji...
close

Horká čokoláda

Zapomeňte na čokoládu z automatu a dopřejte si konečně něco poctivého do svého žaludku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
1/2 lžička aroma mandlové
1/4 lžička skořice mletá
podle chuti
1 lžička med
0-1 lžíce cukr krystal
1 lžíce amaretto
1-2 lžíce rum
na ozdobu
1 kelímek smetana 33%
Sdílejte recept
Postup
do menšího hrnce nalijte smetanu a mléko. Přiveïte pomalu k varu. Až se tak stane, tak přihoïte čokoládu a důkladně ji rozmíchejte. Samozřejmě můžete použít více smetany a méně mléka, záleží na Vás. Až rozmícháte čokoládu, tak můžete plotnu vypnout
dále přidejte med, skořici, amaretto, rum, aroma a zamíchejte
čokoláda je krásně provoněná a amaretto s rumem dodá vynikající chuť. Doporučuji použít tu nejlepší hořkou čokoládu, tu nejsilnějsí (s velkým podílem kakaa).
čokoláda se podává do hrnku a navrch se dá smetana s nastrouhanou čokoládou. Takže si připravíme domácí smetanu, žádný hnus ze spreje, jinak si nepochutnáte a bude Vám z toho akorát špatně. Do mísy si nalijte smetanu (používejte min. 30% smetanu)
smetanu ušleháme tyčovým mixérem (šlehačem) do tuha.
čokoládu budeme strouhat na malém jemném struhadle
do hrnku tedy nalijte čokoládu, na ní dejte lžící smetany a na smetanu nastrouhejte čokoládu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
nápoj
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...