Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Horká čokoláda | Recept

Zapomeňte na čokoládu z automatu a dopřejte si konečně něco poctivého do svého žaludku
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
smetana 33% 1 kelímek
mléko plnotučné 2 hrnek
aroma mandlové 1/2 lžička
skořice mletá 1/4 lžička
čokoláda hořká 150 gram
podle chuti
med 1 lžička
cukr krystal 0-1 lžíce
amaretto 1 lžíce
rum 1-2 lžíce
na ozdobu
smetana 33% 1 kelímek
čokoláda hořká 1-2 kostka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření
Typ chodu: nápoj
Příležitost: dětská oslava
Původ: Česko
Postup
Krok 1
do menšího hrnce nalijte smetanu a mléko. Přiveïte pomalu k varu. Až se tak stane, tak přihoïte čokoládu a důkladně ji rozmíchejte. Samozřejmě můžete použít více smetany a méně mléka, záleží na Vás. Až rozmícháte čokoládu, tak můžete plotnu vypnout
Krok 2
dále přidejte med, skořici, amaretto, rum, aroma a zamíchejte
Krok 3
čokoláda je krásně provoněná a amaretto s rumem dodá vynikající chuť. Doporučuji použít tu nejlepší hořkou čokoládu, tu nejsilnějsí (s velkým podílem kakaa).
Krok 4
čokoláda se podává do hrnku a navrch se dá smetana s nastrouhanou čokoládou. Takže si připravíme domácí smetanu, žádný hnus ze spreje, jinak si nepochutnáte a bude Vám z toho akorát špatně. Do mísy si nalijte smetanu (používejte min. 30% smetanu)
Krok 5
smetanu ušleháme tyčovým mixérem (šlehačem) do tuha.
Krok 6
čokoládu budeme strouhat na malém jemném struhadle
Krok 7
do hrnku tedy nalijte čokoládu, na ní dejte lžící smetany a na smetanu nastrouhejte čokoládu
Sdílejte recept