do menšího hrnce nalijte smetanu a mléko. Přiveïte pomalu k varu. Až se tak stane, tak přihoïte čokoládu a důkladně ji rozmíchejte. Samozřejmě můžete použít více smetany a méně mléka, záleží na Vás. Až rozmícháte čokoládu, tak můžete plotnu vypnout
dále přidejte med, skořici, amaretto, rum, aroma a zamíchejte
čokoláda je krásně provoněná a amaretto s rumem dodá vynikající chuť. Doporučuji použít tu nejlepší hořkou čokoládu, tu nejsilnějsí (s velkým podílem kakaa).
čokoláda se podává do hrnku a navrch se dá smetana s nastrouhanou čokoládou. Takže si připravíme domácí smetanu, žádný hnus ze spreje, jinak si nepochutnáte a bude Vám z toho akorát špatně. Do mísy si nalijte smetanu (používejte min. 30% smetanu)
smetanu ušleháme tyčovým mixérem (šlehačem) do tuha.
čokoládu budeme strouhat na malém jemném struhadle
do hrnku tedy nalijte čokoládu, na ní dejte lžící smetany a na smetanu nastrouhejte čokoládu