X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Horká čokoláda
Popis receptu
Zapomeňte na čokoládu z automatu a dopřejte si konečně něco poctivého do svého žaludku
Příprava 5 minut
Vaření 15 minut
Ingredience
Ingredience
na ozdobu
čokoláda hořká 1-2 kostka
smetana 33% 1 kelímek
obecně
aroma mandlové 1/2 lžička
čokoláda hořká 150 g
mléko plnotučné 2 hrnek
skořice mletá 1/4 lžička
smetana 33% 1 kelímek
podle chuti
amaretto 1 lžíce
cukr krystal 0-1 lžíce
med 1 lžička
rum 1-2 lžíce
Postup
1. do menšího hrnce nalijte smetanu a mléko. Přiveïte pomalu k varu. Až se tak stane, tak přihoïte čokoládu a důkladně ji rozmíchejte. Samozřejmě můžete použít více smetany a méně mléka, záleží na Vás. Až rozmícháte čokoládu, tak můžete plotnu vypnout
2. dále přidejte med, skořici, amaretto, rum, aroma a zamíchejte
3. čokoláda je krásně provoněná a amaretto s rumem dodá vynikající chuť. Doporučuji použít tu nejlepší hořkou čokoládu, tu nejsilnějsí (s velkým podílem kakaa).
4. čokoláda se podává do hrnku a navrch se dá smetana s nastrouhanou čokoládou. Takže si připravíme domácí smetanu, žádný hnus ze spreje, jinak si nepochutnáte a bude Vám z toho akorát špatně. Do mísy si nalijte smetanu (používejte min. 30% smetanu)
5. smetanu ušleháme tyčovým mixérem (šlehačem) do tuha.
6. čokoládu budeme strouhat na malém jemném struhadle
7. do hrnku tedy nalijte čokoládu, na ní dejte lžící smetany a na smetanu nastrouhejte čokoládu
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook