X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Kuřecí játra na majoránce
Popis receptu
jako malej jsem játra nemusel, ani nevím, kdy se to zlomilo, ale v dnešní době je to dobrá a levná záležitost. A tento recept to jenom dokazuje
Příprava 15 minut
Vaření 30 minut
Ingredience
Ingredience
obecně
česnek 1 stroužek
cibule 1 ks
jablko 1/2 ks
kuřecí játra 500 g
majoránka 1 lžíce
máslo 3 lžíce
olej olivový 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
rum 50 ml
smetana 33% 1 kelímek
sůl 0-1 lžička
víno bílé 100 ml
Postup
1. játra si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
2. na středně rozpálenou pánev si dáme máslo a trošku oleje, aby se nám to moc nepřipékalo
3. vložíme játra, jedno po druhém, snažte se s nimi nemíchat. Prostě dejte na pánev nějakými kleštěmi péct na jednu stranu.
4. smažíme, dokud nebudou kraje jater osmažená a potom obrátíme každé játro zvl᚝. Játra by se měla otočit jenom jednou. Vůbec nevadí, jestli budou uvnitř trošku růžová. Smažíme z druhé strany zhruba stejně dlouho jako z první.
5. během smažení si nakrájíme česnek a cibulku najemno. Jablko si oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme zhruba na kostičky
6. hotová osmažená játra si vyndáme na talíř
7. do pánve dáme smažit cibulku a česnek. Doporučuji přihodit trošičku másla
8. až nám začne cibulka s česnekem zlehka hnědnout, tak přilijeme víno a odvaříme všechnu tu skvělou chuť ze dna pánve, všechny výpečky
9. přilijeme trošku rumu. Samozřejmě kdo má brandy, tak dá brandy
10. přihodíme jablko a zamícháme. Svaříme tekutinu na minimum
11. zalijeme smetanou a zamícháme. Přivedeme k varu, ale už moc dlouho nevařte
12. přisypeme majoránku a zamícháme. Doma jsem měl jenom sušenou, která se nedá srovnávat s čerstvou. Omáčku v této fázi ochutnáme a dosolíme, dopepříme.
13. omáčku vypnem a vhodíme do ní játra trošku prohřát
14. jako přílohu doporučuji brambory, šouchaný brambory a nebo hranolky, apod.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook