Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Kuřecí játra na majoránce

jako malej jsem játra nemusel, ani nevím, kdy se to zlomilo, ale v dnešní době je to dobrá a levná záležitost. A tento recept to jenom dokazuje
Příprava
15
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
játra si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
2. krok
na středně rozpálenou pánev si dáme máslo a trošku oleje, aby se nám to moc nepřipékalo
3. krok
vložíme játra, jedno po druhém, snažte se s nimi nemíchat. Prostě dejte na pánev nějakými kleštěmi péct na jednu stranu.
4. krok
smažíme, dokud nebudou kraje jater osmažená a potom obrátíme každé játro zvl᚝. Játra by se měla otočit jenom jednou. Vůbec nevadí, jestli budou uvnitř trošku růžová. Smažíme z druhé strany zhruba stejně dlouho jako z první.
5. krok
během smažení si nakrájíme česnek a cibulku najemno. Jablko si oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme zhruba na kostičky
6. krok
hotová osmažená játra si vyndáme na talíř
7. krok
do pánve dáme smažit cibulku a česnek. Doporučuji přihodit trošičku másla
8. krok
až nám začne cibulka s česnekem zlehka hnědnout, tak přilijeme víno a odvaříme všechnu tu skvělou chuť ze dna pánve, všechny výpečky
9. krok
přilijeme trošku rumu. Samozřejmě kdo má brandy, tak dá brandy
10. krok
přihodíme jablko a zamícháme. Svaříme tekutinu na minimum
11. krok
zalijeme smetanou a zamícháme. Přivedeme k varu, ale už moc dlouho nevařte
12. krok
přisypeme majoránku a zamícháme. Doma jsem měl jenom sušenou, která se nedá srovnávat s čerstvou. Omáčku v této fázi ochutnáme a dosolíme, dopepříme.
13. krok
omáčku vypnem a vhodíme do ní játra trošku prohřát
14. krok
jako přílohu doporučuji brambory, šouchaný brambory a nebo hranolky, apod.
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku