Pracuji...
close

Kuřecí játra na majoránce

jako malej jsem játra nemusel, ani nevím, kdy se to zlomilo, ale v dnešní době je to dobrá a levná záležitost. A tento recept to jenom dokazuje
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
100 mililitr víno bílé
50 mililitr rum
1/2 kus jablko
3 lžíce máslo
1 kus cibule
1 stroužek česnek
2 lžíce olej olivový
1 lžíce majoránka
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
játra si omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme
na středně rozpálenou pánev si dáme máslo a trošku oleje, aby se nám to moc nepřipékalo
vložíme játra, jedno po druhém, snažte se s nimi nemíchat. Prostě dejte na pánev nějakými kleštěmi péct na jednu stranu.
smažíme, dokud nebudou kraje jater osmažená a potom obrátíme každé játro zvl᚝. Játra by se měla otočit jenom jednou. Vůbec nevadí, jestli budou uvnitř trošku růžová. Smažíme z druhé strany zhruba stejně dlouho jako z první.
během smažení si nakrájíme česnek a cibulku najemno. Jablko si oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme zhruba na kostičky
hotová osmažená játra si vyndáme na talíř
do pánve dáme smažit cibulku a česnek. Doporučuji přihodit trošičku másla
až nám začne cibulka s česnekem zlehka hnědnout, tak přilijeme víno a odvaříme všechnu tu skvělou chuť ze dna pánve, všechny výpečky
přilijeme trošku rumu. Samozřejmě kdo má brandy, tak dá brandy
přihodíme jablko a zamícháme. Svaříme tekutinu na minimum
zalijeme smetanou a zamícháme. Přivedeme k varu, ale už moc dlouho nevařte
přisypeme majoránku a zamícháme. Doma jsem měl jenom sušenou, která se nedá srovnávat s čerstvou. Omáčku v této fázi ochutnáme a dosolíme, dopepříme.
omáčku vypnem a vhodíme do ní játra trošku prohřát
jako přílohu doporučuji brambory, šouchaný brambory a nebo hranolky, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.