Pracuji...
close

Boloňská omáčka

nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
200 mililitr víno červené
1-2 kus cibule
2-3 stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
1 lžíce bazalka
0-2 lžička sůl
1 hrst rajčata
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
na olej dáme osmahnout cibulku
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
potom přidáme protlak
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
přilijeme víno
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
klasickou přílohou jsou špagety
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.