Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Boloňská omáčka | Recept

nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
mleté maso (hovězí/vepřové) 500 gram
víno červené 200 mililitr
cibule 1-2 kus
česnek 2-3 stroužek
olej olivový 3 lžíce
rajský protlak 4 lžíce
bazalka 1 lžíce
sůl 0-2 lžička
pepř černý drcený 0-1 lžička
rajčata 1 hrst
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Itálie
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
na olej dáme osmahnout cibulku
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
potom přidáme protlak
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
přilijeme víno
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
klasickou přílohou jsou špagety
Sdílejte recept