X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Boloňská omáčka

Načítám...
nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Příprava 20 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Těstoviny / S omáčkou, Omáčky / Masové omáčky, Omáčky / S alkoholem
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mlýnek na pepř, pánev velká
Původ: Itálie

Ingredience

Postup

oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
na olej dáme osmahnout cibulku
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
potom přidáme protlak
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
přilijeme víno
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
klasickou přílohou jsou špagety
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter