Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Boloňská omáčka
nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
mleté maso (hovězí/vepřové)
200
mililitr
víno červené
1-2
kus
cibule
2-3
stroužek
česnek
3
lžíce
olej olivový
4
lžíce
rajský protlak
1
lžíce
bazalka
0-2
lžička
sůl
0-1
lžička
pepř černý drcený
1
hrst
rajčata
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
na olej dáme osmahnout cibulku
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
potom přidáme protlak
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
přilijeme víno
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
klasickou přílohou jsou špagety
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Omáčky
/
Masové omáčky
,
Omáčky
/
S alkoholem
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
,
pánev velká
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Salát s kuskusem, rajčaty a okurkou
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Malinové taštičky
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Tuňákový salát s čínským zelím
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
Sladké tousty s karamelizovaným ovocem
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
close