Pracuji...
close

Boloňská omáčka

nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
200 mililitr víno červené
1-2 kus cibule
2-3 stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
1 lžíce bazalka
0-2 lžička sůl
1 hrst rajčata
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
na olej dáme osmahnout cibulku
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
potom přidáme protlak
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
přilijeme víno
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
klasickou přílohou jsou špagety
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...