Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Boloňská omáčka | Recept

nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
200 mililitr víno červené
1-2 kus cibule
2-3 stroužek česnek
3 lžíce olej olivový
1 lžíce bazalka
0-2 lžička sůl
1 hrst rajčata
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Itálie
Krok 1
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
Krok 2
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
Krok 3
na olej dáme osmahnout cibulku
Krok 4
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
Krok 5
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
Krok 6
potom přidáme protlak
Krok 7
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
Krok 8
přilijeme víno
Krok 9
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
Krok 10
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
Krok 11
klasickou přílohou jsou špagety