Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Boloňská omáčka

Popis receptu
nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Příprava
20
minut
Vaření
40
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: mlýnek na pepř, pánev velká,
  • Původ receptu: Itálie,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
bazalka 1 lžíce
česnek 2-3 stroužek
cibule 1-2 ks
mleté maso (hovězí/vepřové) 500 g
olej olivový 3 lžíce
pepř černý drcený 0-1 lžička
rajčata 1 hrst
rajský protlak 4 lžíce
sůl 0-2 lžička
víno červené 200 ml
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
2. krok
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
3. krok
na olej dáme osmahnout cibulku
4. krok
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
5. krok
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
6. krok
potom přidáme protlak
7. krok
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
8. krok
přilijeme víno
9. krok
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
10. krok
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
11. krok
klasickou přílohou jsou špagety