X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Boloňská omáčka
Načítám...
Popis receptu
nekupujte si hotovou omáčku ve sklenici, jak je u mnohých zvykem a udělejte si doma vlastní. Vyměňte lenost za dobrou chuť. Tato omáčka se hodí k těstovinám.
Příprava 20 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Těstoviny / S omáčkou, Omáčky / Masové omáčky, Omáčky / S alkoholem
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mlýnek na pepř, pánev velká
Původ: Itálie
Ingredience
Ingredience
obecně
bazalka 1 lžíce
česnek 2-3 stroužek
cibule 1-2 ks
mleté maso (hovězí/vepřové) 500 g
olej olivový 3 lžíce
pepř černý drcený 0-1 lžička
rajčata 1 hrst
rajský protlak 4 lžíce
sůl 0-2 lžička
víno červené 200 ml
Postup
1.
oloupeme a nakrájíme si cibuli a česnek
2.
na středně rozpálenou pánev si nalejeme olej
3.
na olej dáme osmahnout cibulku
4.
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme česnek. Chvilku osmahneme, ne moc dlouho, aby nám česnek nezhnědnul a nezhořknul.
5.
přihodíme maso a důkladně rozmícháme. Smažíme a občas mícháme dokud maso nezhnědne
6.
potom přidáme protlak
7.
přidáme rajčata. Samozřejmě kdo chce, tak si může rajčata spařit a oloupat.
8.
přilijeme víno
9.
přisypeme bazalku, osolíme, opepříme
10.
zamícháme a dáme pod pokličku tak na 20 minut. Občas promícháme. Na konci dosolíme, dopepříme.
11.
klasickou přílohou jsou špagety
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook