Pracuji...
close

Italské lasagne

lasagně jsou trošku pracnější, ale výsledek stojí za to. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
obecně
podle chuti
1-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Tento recept se skládá ze dvou omáček. Připravíme si nejdříve boloňskou omáčku dle receptu, který naleznete v záložce související recepty
dále si připravíme sýrovou omáčku, jejímž základem bude bešamel. Nejprve si tedy dáme do rozehřátého hrnce rozehřát máslo. Přisypeme mouku a mícháním uděláme světlou jíšku
jíšku pořád míchejte, aby se vám nepřipalovala
jíšku zalijeme mlékem a mícháme
až nám začne omáčka houstnout, tak přisypeme sýr. Já měl doma jenom eidam, ale samozřejmě parmazán by byl lepší :-) A nebo čedar by byl lepší. Pořád mícháme
až se nám sýr rozpustí, tak přisypeme muškátový oříšek. Důkladně promícháme. Tím jsme si vytvořily omáčku bešamel se sýrem
máme hotové omáčky a nyní budeme skládat vše do pekáčku. Připravíme si vyšší pekáček a nebo zapékací mísu. Budeme skládat v tomto pořadí. Nejprve nalejeme na dno trošku boloňské omáčky. Na ní dáme trošku sýrové omáčky. Na omáčky naskládáme pláty lasagní. Toto opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechny suroviny.
mějte na paměti, že pekáč musí končit omáčkami. Takže si nechte trošku omáček na potření horní části. Je to z toho důvodu, aby těstoviny byli zakryté. Pokud by nebyli zakryté, tak by se neudělaly a byly by tvrdé. Těstovina musí mít kontakt s tekutinou, aby změkla.
Pekáč dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na 40 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...