Tento recept se skládá ze dvou omáček. Připravíme si nejdříve boloňskou omáčku dle receptu, který naleznete v záložce související recepty
dále si připravíme sýrovou omáčku, jejímž základem bude bešamel. Nejprve si tedy dáme do rozehřátého hrnce rozehřát máslo. Přisypeme mouku a mícháním uděláme světlou jíšku
jíšku pořád míchejte, aby se vám nepřipalovala
jíšku zalijeme mlékem a mícháme
až nám začne omáčka houstnout, tak přisypeme sýr. Já měl doma jenom eidam, ale samozřejmě parmazán by byl lepší :-) A nebo čedar by byl lepší. Pořád mícháme
až se nám sýr rozpustí, tak přisypeme muškátový oříšek. Důkladně promícháme. Tím jsme si vytvořily omáčku bešamel se sýrem
máme hotové omáčky a nyní budeme skládat vše do pekáčku. Připravíme si vyšší pekáček a nebo zapékací mísu. Budeme skládat v tomto pořadí. Nejprve nalejeme na dno trošku boloňské omáčky. Na ní dáme trošku sýrové omáčky. Na omáčky naskládáme pláty lasagní. Toto opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechny suroviny.
mějte na paměti, že pekáč musí končit omáčkami. Takže si nechte trošku omáček na potření horní části. Je to z toho důvodu, aby těstoviny byli zakryté. Pokud by nebyli zakryté, tak by se neudělaly a byly by tvrdé. Těstovina musí mít kontakt s tekutinou, aby změkla.
Pekáč dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na 40 minut