Pracuji...
close

Bazalkové pesto

taková jednoduchá blbost a přitom tak dobrá. Pokud máte pravý parmazán, tak nemusíte solit. Nedělějte prosím tento recept s eidamem, to je rouhání :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
1 hrst bazalka
min 1 lžíce parmazán
min 1 lžíce olej olivový
1 stroužek česnek
Sdílejte recept
Postup
česnek si oloupeme, parmazán si nastrouháme
všechny ingredience kromě sýra rozmixujeme mixerem. Pokud je směs moc tuhá, přilijeme kapku oleje. Přidáme nastrouhaný parmazán a zamícháme.
pesto se výborně hodí k těstovinám
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování
Typ chodu:
příloha
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...