Pracuji...
close

Vosí hnízda s vaječným likérem

Vynikající, jednoduché a krásně vypadající cukroví, které u nás na Vánoce nesmí nikdy chybět. Nejoblíbenější náplň je vaječný likér s troškou másla
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
150 gram máslo
450 gram piškoty
7 lžíce rum
min 20 kus piškoty
na vysypání
náplň
100 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve si namelte piškoty. Použijte buď ruce a nebo mixér
připravte si větší mísu a přisypte do ní namleté piškoty, změklé máslo, cukr, rum, kakao a mléko. Nechte si záležet a důkladně vypracujte těsto
vznikne Vám krásné tmavé těsto
nyní si připravte formičku na vosí hnízda a vysypte ji cukrem. Hnízdo Vám potom půjde lépe vyklopit
do formy namáčkněte trošku těsta. Měli by jste ji naplnit po okraj. Do těsta udělejte prstem díru
bouchnutím o prkno formičku vyklopte
vidličkou můžete odstranit přebytečné okraje ze spodní části hnízda
do hnízda nalijeme náplň. Je lepší si vaječný likér smíchat s trochou změklého másla, jelikož bez másla je likér moc tekutý a špatně se s ním pracuje.
na spodek hnízda přimáčkneme opatrně piškot a namáčkneme k němu opatrně okraje, aby piškot držel u těsta
hnízda dáme do ledničky a nebo na balkon ztuhnout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, plnění
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...