Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vosí hnízda s vaječným likérem
Vynikající, jednoduché a krásně vypadající cukroví, které u nás na Vánoce nesmí nikdy chybět. Nejoblíbenější náplň je vaječný likér s troškou másla
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
150
gram
máslo
150
gram
cukr moučka
450
gram
piškoty
7
lžíce
rum
70
gram
kakao na vaření
3
lžíce
mléko plnotučné
min 20
kus
piškoty
na vysypání
50
gram
cukr moučka
náplň
1
hrnek
vaječný likér
100
gram
máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nejprve si namelte piškoty. Použijte buď ruce a nebo mixér
připravte si větší mísu a přisypte do ní namleté piškoty, změklé máslo, cukr, rum, kakao a mléko. Nechte si záležet a důkladně vypracujte těsto
vznikne Vám krásné tmavé těsto
nyní si připravte formičku na vosí hnízda a vysypte ji cukrem. Hnízdo Vám potom půjde lépe vyklopit
do formy namáčkněte trošku těsta. Měli by jste ji naplnit po okraj. Do těsta udělejte prstem díru
bouchnutím o prkno formičku vyklopte
vidličkou můžete odstranit přebytečné okraje ze spodní části hnízda
do hnízda nalijeme náplň. Je lepší si vaječný likér smíchat s trochou změklého másla, jelikož bez másla je likér moc tekutý a špatně se s ním pracuje.
na spodek hnízda přimáčkneme opatrně piškot a namáčkneme k němu opatrně okraje, aby piškot držel u těsta
hnízda dáme do ledničky a nebo na balkon ztuhnout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Sladká těsta
Způsob přípravy:
míchání, plnění
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
forma na vosí hnízda
,
mísa
,
mixér
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close