až cibulka bude hnědnout, tak přihoïte pokrájený česnek a chvilku osmahněte
k základu přidejte čočku i s vodou. Dolejte vodou, aby byla čočka mírně potopená a vařte pod pokličkou, dokud čočka nezměkne.
mezítím si připravíme jíšku na zahuštění. Na másle si zpěňte mouku.
jíšku pořád míchejte, aby se vám nepřipekla. Nesmažte dlouho
k čočce také samozřejmě patří vajíčko
pokud již máte čočku změklou, tak ochutíme octem, solí, pepřem a cukrem dle chuti. Začněte po troškách a ochutnávejte, dokud vám to nebude chutnat, tak jak chcete.
po duchucení zahustěte čočku jíškou, zamíchejte a vařte ještě aspoň 20 minut. Můžete vařit bez pokličky, aby se odpařila přebytečná voda. A nebo naopak, pokud voda chybí, tak dolít. Občas zamíchejte pěkně od spoda, jelikož se mouka připéká.
Na konci vaření sundáme hrnec z plotny a zamícháme do čočky kousek másla pro zjemnění.
samozřejmě si ještě osmažte cibulku na sádle, kterou ozdobíte čočku