Načítání...
close

Jablková žemlovka

někomu možna žemlovka připadá jako jídlo chudých, ale i z mála lze udělat hodně moc
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
1 kus veka
2 kus vejce
12 lžíce cukr krystal
4 lžíce máslo
5-8 kus jablko
na vymazání
1 lžička máslo
Sdílejte recept
Postup
uděláme si tvarohovou náplň. Z vejce si oddělíme žloutek od bílku. Budeme potřebovat pouze žloutek. V míse si smícháme tvaroh se změklým máslem, cukrem, žloutkem a rozinkami. Rozinky si můžeme před vařením namočit do rumu,aby získaly lepší chuť. Není na škodu přidat trošku vanilkového cukru.
v další míse smícháme mléko se dvěmi žloutky. Přidáme dvě lžíce cukru a dvě lžíce změklého másla. Důkladně zamícháme.
do směsi s mlékem dáme namočit veku. Snažte se veku moc nepoškodit.
připravíme si zapékací mísu a nebo pekáček. Vymažeme ho máslem. Dno vysteleme nasáklou vekou
na veku nasypeme nastrouhaná jablka (bez šlupky a jader samozřejmě). Jablka posypeme čtyřmi lžícemi cukru a skořicí
na jablka poklademe další vrstvu nasáklé veky.
na veku nalijeme a rozmažeme tvarohovou náplň
na tvarohovou náplň poklademe poslední vrstvu nasáklé veky.
žemlovku dáme zapéct do trouby na 160 stupňů cca na 30 minut
z vajec nám zbyli 3 bílky. Dáme je spolu se šesti lžícemi cukru do misky
ušleháme si krásný sníh
sníh rozetřeme na upečenou žemlovku a dáme zpátky do trouby ještě chvilku zapéct
vznikne nám krásná sladká čepice
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
oběd, dezert, večeře
Původ:
Česko