Pracuji...
close

Vepřový vývar

polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt, říkavá moje babička :-) Polévku jsem dělal z kosti z vepřové krkovice. Když jsem byl ještě hloupej, tak jsem vždycky kost z krkovice vyhazoval. dneska bych se za to nafackoval. Vždy kupuju krkovici s kostí, jelikož je to levnější a je z toho více užitku.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
kořenovou zeleninu si očistíme, oloupeme a nakrájíme. Nemusí to být moc nadrobno.
do hrnce si dáme na trošku oleje kost z krkovice. Trošku ji osmahneme, aby pustila šávu. Po chvilce přihodíme všechno koření, zamícháme a chvilku osmahneme.
zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a pod pokličkou vaříme aspoň 2 hodiny. Vařte na menším plameni, aby se netvořila zbytečně pěna a polévka by se nám kalila. Pokud se tmavá pěna vytvoří, tak ji sejmeme. Polévka by se neměla vařit ze zrmzlého masa, jinak bude zakalená. Občas přilijeme studenou vodu, která nám polévku trošku vyčistí.
až bude polévka hotová, tak ji přecedíme do druhého hrnce. Obereme maso z kosti a vhodíme na kousíčky do vzniklého vývaru. Také vybereme kousky zeleniny a vhodíme do vývaru. Dále už podle své chuti, například nudle, zavářku, apod. Ja mám rád v polévce hrášek
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...