Načítání...
close

Těsto na pizzu

tento recept mám od známého z jedné nejmenované italské restaurace. Těsto je vláčné a velice dobré
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
těsto
6 decilitr voda
8 gram droždí
1 špetka sůl
1 špetka cukr krystal
Sdílejte recept
Postup
do velké mísy si dáme kvasnice
přisypeme cukr a sůl
mícháme kvasnice dokud se neroztečou
přilejeme trošku vlažné vody
pořádně zamícháme
a necháme chvilku pod utěrkou odpočinout
tak po 15 minutách přisypeme mouku
přilejeme trochu vody a vypracováváme pomalu těsto
zase přisypeme mouku a pak zase zalejeme vodou
přilejeme olej
a pořád hněteme těsto
mícháme a pokud je těsto moc mokré, tak přisypeme mouku. Měla by se zdělat všechna mouka a těsto by mělo být krásně hladké a nemělo by se moc lepit
před pečením je dobré těsto dát na 3 hodiny na plech pod igelit do ledničky. Po vyndání z lednice nechce těsto aspoň 15 minut odpočinout
těsto se nejlépe peče na pečícím papíře. Pečeme v troubě při 250 stupních cca 12 minut nebo dokud okraje nejsou tmavé
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo / Těsta
Způsob přípravy:
hnětení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie