Pracuji...
close

Těsto na pizzu

tento recept mám od známého z jedné nejmenované italské restaurace. Těsto je vláčné a velice dobré
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
těsto
6 decilitr voda
8 gram droždí
1 špetka sůl
1 špetka cukr krystal
Sdílejte recept
Postup
do velké mísy si dáme kvasnice
přisypeme cukr a sůl
mícháme kvasnice dokud se neroztečou
přilejeme trošku vlažné vody
pořádně zamícháme
a necháme chvilku pod utěrkou odpočinout
tak po 15 minutách přisypeme mouku
přilejeme trochu vody a vypracováváme pomalu těsto
zase přisypeme mouku a pak zase zalejeme vodou
přilejeme olej
a pořád hněteme těsto
mícháme a pokud je těsto moc mokré, tak přisypeme mouku. Měla by se zdělat všechna mouka a těsto by mělo být krásně hladké a nemělo by se moc lepit
před pečením je dobré těsto dát na 3 hodiny na plech pod igelit do ledničky. Po vyndání z lednice nechce těsto aspoň 15 minut odpočinout
těsto se nejlépe peče na pečícím papíře. Pečeme v troubě při 250 stupních cca 12 minut nebo dokud okraje nejsou tmavé
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo / Těsta
Způsob přípravy:
hnětení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...