Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Těsto na pizzu
tento recept mám od známého z jedné nejmenované italské restaurace. Těsto je vláčné a velice dobré
Doba přípravy:
1 hodina
Doba vaření:
15 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
1 kilogram
mouka hladká pšeničná
2 lžíce
olej slunečnicový
6 decilitr
voda
8 gram
droždí
1 špetka
sůl
1 špetka
cukr krystal
Sdílejte recept
Facebook
Postup
do velké mísy si dáme kvasnice
přisypeme cukr a sůl
mícháme kvasnice dokud se neroztečou
přilejeme trošku vlažné vody
pořádně zamícháme
a necháme chvilku pod utěrkou odpočinout
tak po 15 minutách přisypeme mouku
přilejeme trochu vody a vypracováváme pomalu těsto
zase přisypeme mouku a pak zase zalejeme vodou
přilejeme olej
a pořád hněteme těsto
mícháme a pokud je těsto moc mokré, tak přisypeme mouku. Měla by se zdělat všechna mouka a těsto by mělo být krásně hladké a nemělo by se moc lepit
před pečením je dobré těsto dát na 3 hodiny na plech pod igelit do ledničky. Po vyndání z lednice nechce těsto aspoň 15 minut odpočinout
těsto se nejlépe peče na pečícím papíře. Pečeme v troubě při 250 stupních cca 12 minut nebo dokud okraje nejsou tmavé
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo
/
Těsta
Způsob přípravy:
hnětení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
close