Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Těsto na pizzu
tento recept mám od známého z jedné nejmenované italské restaurace. Těsto je vláčné a velice dobré
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
1 hodina
Doba vaření:
15 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
1
kilogram
mouka hladká pšeničná
2
lžíce
olej slunečnicový
6
decilitr
voda
8
gram
droždí
1
špetka
sůl
1
špetka
cukr krystal
Sdílejte recept
Facebook
Postup
do velké mísy si dáme kvasnice
přisypeme cukr a sůl
mícháme kvasnice dokud se neroztečou
přilejeme trošku vlažné vody
pořádně zamícháme
a necháme chvilku pod utěrkou odpočinout
tak po 15 minutách přisypeme mouku
přilejeme trochu vody a vypracováváme pomalu těsto
zase přisypeme mouku a pak zase zalejeme vodou
přilejeme olej
a pořád hněteme těsto
mícháme a pokud je těsto moc mokré, tak přisypeme mouku. Měla by se zdělat všechna mouka a těsto by mělo být krásně hladké a nemělo by se moc lepit
před pečením je dobré těsto dát na 3 hodiny na plech pod igelit do ledničky. Po vyndání z lednice nechce těsto aspoň 15 minut odpočinout
těsto se nejlépe peče na pečícím papíře. Pečeme v troubě při 250 stupních cca 12 minut nebo dokud okraje nejsou tmavé
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo
/
Těsta
Způsob přípravy:
hnětení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close