Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Těsto na pizzu

tento recept mám od známého z jedné nejmenované italské restaurace. Těsto je vláčné a velice dobré
Příprava
60
minut
Vaření
15
minut
Ingredience
těsto
A jde se na to
1. krok
do velké mísy si dáme kvasnice
2. krok
přisypeme cukr a sůl
3. krok
mícháme kvasnice dokud se neroztečou
4. krok
přilejeme trošku vlažné vody
5. krok
pořádně zamícháme
6. krok
a necháme chvilku pod utěrkou odpočinout
7. krok
tak po 15 minutách přisypeme mouku
8. krok
přilejeme trochu vody a vypracováváme pomalu těsto
9. krok
zase přisypeme mouku a pak zase zalejeme vodou
10. krok
přilejeme olej
11. krok
a pořád hněteme těsto
12. krok
mícháme a pokud je těsto moc mokré, tak přisypeme mouku. Měla by se zdělat všechna mouka a těsto by mělo být krásně hladké a nemělo by se moc lepit
13. krok
před pečením je dobré těsto dát na 3 hodiny na plech pod igelit do ledničky. Po vyndání z lednice nechce těsto aspoň 15 minut odpočinout
14. krok
těsto se nejlépe peče na pečícím papíře. Pečeme v troubě při 250 stupních cca 12 minut nebo dokud okraje nejsou tmavé
Načítám...
Způsob přípravy
  • hnětení
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Itálie
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku