Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Těsto na pizzu

Popis receptu
tento recept mám od známého z jedné nejmenované italské restaurace. Těsto je vláčné a velice dobré
Příprava
60
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: hnětení, pečení,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Původ receptu: Itálie,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
těsto
cukr krystal 1 špetka
droždí 8 g
mouka hladká 1 kg
olej slunečnicový 2 lžíce
sůl 1 špetka
voda 6 dcl
A jde se na to
1. krok
do velké mísy si dáme kvasnice
2. krok
přisypeme cukr a sůl
3. krok
mícháme kvasnice dokud se neroztečou
4. krok
přilejeme trošku vlažné vody
5. krok
pořádně zamícháme
6. krok
a necháme chvilku pod utěrkou odpočinout
7. krok
tak po 15 minutách přisypeme mouku
8. krok
přilejeme trochu vody a vypracováváme pomalu těsto
9. krok
zase přisypeme mouku a pak zase zalejeme vodou
10. krok
přilejeme olej
11. krok
a pořád hněteme těsto
12. krok
mícháme a pokud je těsto moc mokré, tak přisypeme mouku. Měla by se zdělat všechna mouka a těsto by mělo být krásně hladké a nemělo by se moc lepit
13. krok
před pečením je dobré těsto dát na 3 hodiny na plech pod igelit do ledničky. Po vyndání z lednice nechce těsto aspoň 15 minut odpočinout
14. krok
těsto se nejlépe peče na pečícím papíře. Pečeme v troubě při 250 stupních cca 12 minut nebo dokud okraje nejsou tmavé