nejdříve si uděláme kvásek. Do velké mísy si rozdrobíme kvasnice.
na kvasnice nasypeme trošku cukru
cukr nám po chvilce kvasnice krásně rozpustí
ke kvasnicím přilijeme trošku vlažného mléka a zamícháme. Mléko nesmí být moc horké, jinak se nám kvasnice spálí. Můžeme otestovat tak, že v mléce necháme prst a nepálí nás to. Necháme vzejít kvásek někde na suchém a teplém místě
ve zbytku vlažného mléka necháme rozpustit máslo.
zhruba po deseti minutách nám vzejde kvásek.
přisypeme trochu mouky
přidáme vykleplá vejce, zbytek cukru, mléko s máslem a důkladně mícháme. Přisypáváme mouku a mícháme, dokud nezískáme těsto, které se nelepí.
těsto by mělo být vláčné a nelepící
hotové těsto necháme zhruba půl hodiny vykynout
připravíme si vál, na kterém budeme těsto zpracovávat. Vál si pomoučíme. Z těsta si odtrhneme jednou rukou, co poberem. Jako, kdyby jste chteli sevřít v jedné ruce těsto, tak tolik odtrhněte. Válečkem těsto rozválíme zhruba do obdelníku. Podsypáváme, aby se těsto nelepilo na vál a na váleček.
těsto nařežeme na 4 proužky, nebo kolik vám vyjde proužků.
každý proužek posypeme skořicovým cukrem a zarolujeme do ruličky
každou roličku ještě vyválíme ve skořicovém cukru ze všech stran
poklademe na pekáč na pečící papír trošku dál od sebe a dáme péct cca na půl hodiny na 180 stupňů a nebo dokud nejsou bucláče hnědé.