Pracuji...
close

Vepřové výpečky

klasický český pokrm, který se hodí jak k zelí, tak i ke špenátu a k mnohému dalšímu.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
3-4 kus cibule
2-3 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si maso na kousky. Maso může být krkovička, kýta, plec, prostě co máte v lednici. Nakrájíme si i cibuli a česnek.
vše dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Důkladně zamícháme. Navrch položíme kousky sádla
dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na hodinu. V půlce pečení můžeme lžící promíchnout.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...