X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Vepřové výpečky

Načítám...
klasický český pokrm, který se hodí jak k zelí, tak i ke špenátu a k mnohému dalšímu.
Příprava 15 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: pečení
Typ chodu: oběd, večeře
Související recepty: Dušené červené zelí s červeným vínem, Bramborový knedlík, Dušené bílé hlávkové zelí
Původ: Česko

Ingredience

obecně
česnek 2-3 stroužek
cibule 3-4 ks
kmín drcený 1 lžička
pepř černý drcený 0-1 lžička
sůl 0-1 lžička
vepřová krkovice 1 kg
vepřové sádlo 2 lžíce

Postup

nakrájíme si maso na kousky. Maso může být krkovička, kýta, plec, prostě co máte v lednici. Nakrájíme si i cibuli a česnek.
vše dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Důkladně zamícháme. Navrch položíme kousky sádla
dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na hodinu. V půlce pečení můžeme lžící promíchnout.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter