Pracuji...
close

Bramborový knedlík

s poctivostí nejdál dovaříš, tak proč si kupovat hnusný knedlíky, když si je můžeme lehce uvařit. Nebuïte líní a neplňte si svůj žaludek kupovanými "tenisovými míčky"
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
cca 400 gram mouka hrubá
1 kus vejce
1 kilogram brambory
1/2 lžička sůl
dle potřeby
1 špetka sůl
1 špetka kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
bramborové knedlíky nejsou vůbec těžký, nevim, proč se jich hodně lidí bojí. Uděláte je 3x a pak už to jde jak na běžicím pásu :-)
uvaříme si brambory ve slupce, né moc do měkka, nejlépe den před samotným děláním knedlíků. Já do vody ještě přidávám trošku kmínu a špetku soli
brambory si nastrouháme na vál nahrubo. Zasypeme trochou mouky (zatim né všechnu), uděláme důlek a vyklepnem do něj vejce. Samozřejmě vejce nejdřív vyklepnem do skleničky, kdyby náhodou bylo staré. Přisypeme taky cca půl lžicky soli.
začneme zpracovávat rukou těsto. Občas si posypeme moukou vál a pokračujem v propracovávání těsta. Těsto by nemělo lepit. Až se tak stane, tak uděláme z těsta válečky
knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody cca na 20 minut. Na začátku vaření dejte pozor, aby se Vám nepřichytávaly na dno hrnce. Až budou hotové, tak necháme na suchém místě odpočinout. Krájíme nejlépe nití.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
hnětení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...