Načítání...
close

Bramborový knedlík

s poctivostí nejdál dovaříš, tak proč si kupovat hnusný knedlíky, když si je můžeme lehce uvařit. Nebuïte líní a neplňte si svůj žaludek kupovanými "tenisovými míčky"
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
cca 400 gram mouka hrubá
1 kus vejce
1 kilogram brambory
1/2 lžička sůl
dle potřeby
1 špetka sůl
1 špetka kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
bramborové knedlíky nejsou vůbec těžký, nevim, proč se jich hodně lidí bojí. Uděláte je 3x a pak už to jde jak na běžicím pásu :-)
uvaříme si brambory ve slupce, né moc do měkka, nejlépe den před samotným děláním knedlíků. Já do vody ještě přidávám trošku kmínu a špetku soli
brambory si nastrouháme na vál nahrubo. Zasypeme trochou mouky (zatim né všechnu), uděláme důlek a vyklepnem do něj vejce. Samozřejmě vejce nejdřív vyklepnem do skleničky, kdyby náhodou bylo staré. Přisypeme taky cca půl lžicky soli.
začneme zpracovávat rukou těsto. Občas si posypeme moukou vál a pokračujem v propracovávání těsta. Těsto by nemělo lepit. Až se tak stane, tak uděláme z těsta válečky
knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody cca na 20 minut. Na začátku vaření dejte pozor, aby se Vám nepřichytávaly na dno hrnce. Až budou hotové, tak necháme na suchém místě odpočinout. Krájíme nejlépe nití.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
hnětení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko