Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Bramborový knedlík

„s poctivostí nejdál dovaříš, tak proč si kupovat hnusný knedlíky, když si je můžeme lehce uvařit. Nebuïte líní a neplňte si svůj žaludek kupovanými "tenisovými míčky"“
Příprava
50
minut
Vaření
25
minut
Ingredience
obecně
dle potřeby
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
bramborové knedlíky nejsou vůbec těžký, nevim, proč se jich hodně lidí bojí. Uděláte je 3x a pak už to jde jak na běžicím pásu :-)
2. krok
uvaříme si brambory ve slupce, né moc do měkka, nejlépe den před samotným děláním knedlíků. Já do vody ještě přidávám trošku kmínu a špetku soli
3. krok
brambory si nastrouháme na vál nahrubo. Zasypeme trochou mouky (zatim né všechnu), uděláme důlek a vyklepnem do něj vejce. Samozřejmě vejce nejdřív vyklepnem do skleničky, kdyby náhodou bylo staré. Přisypeme taky cca půl lžicky soli.
4. krok
začneme zpracovávat rukou těsto. Občas si posypeme moukou vál a pokračujem v propracovávání těsta. Těsto by nemělo lepit. Až se tak stane, tak uděláme z těsta válečky
5. krok
knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody cca na 20 minut. Na začátku vaření dejte pozor, aby se Vám nepřichytávaly na dno hrnce. Až budou hotové, tak necháme na suchém místě odpočinout. Krájíme nejlépe nití.
Způsob přípravy
  • hnětení
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku