Pracuji...
close

Dušený špenát

nejlepší dušený špenát je samozřejmě z čerstvého listového, ale kvůli ceně postačí mražený posekaný.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
4 kus česnek
1 kus vejce
2 lžíce máslo
1-2 lžíce strouhanka
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
na máslo si dáme zpěnit cibulku
k cibulce přihodíme oloupaný a posekaný česnek. Chvilku smažíme. Cibulka by nám neměla zhnědnout
do hrnce přihodíme špenát a dusíme ve vlastní šáve, dokud nebude měkký.
na konec dušení osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Důkladně vejce rozmícháme ve špenátě
a přisypeme ještě lžíci strouhanky. Zamícháme, necháme špenát probublat a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
Způsob přípravy:
dušení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...