Pracuji...
close

Dušený špenát

nejlepší dušený špenát je samozřejmě z čerstvého listového, ale kvůli ceně postačí mražený posekaný.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
4 kus česnek
1 kus vejce
2 lžíce máslo
1-2 lžíce strouhanka
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
na máslo si dáme zpěnit cibulku
k cibulce přihodíme oloupaný a posekaný česnek. Chvilku smažíme. Cibulka by nám neměla zhnědnout
do hrnce přihodíme špenát a dusíme ve vlastní šáve, dokud nebude měkký.
na konec dušení osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Důkladně vejce rozmícháme ve špenátě
a přisypeme ještě lžíci strouhanky. Zamícháme, necháme špenát probublat a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
Způsob přípravy:
dušení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.