Načítání...
close

Dušený špenát

nejlepší dušený špenát je samozřejmě z čerstvého listového, ale kvůli ceně postačí mražený posekaný.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
1 kus cibule
4 kus česnek
1 kus vejce
2 lžíce máslo
1-2 lžíce strouhanka
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
na máslo si dáme zpěnit cibulku
k cibulce přihodíme oloupaný a posekaný česnek. Chvilku smažíme. Cibulka by nám neměla zhnědnout
do hrnce přihodíme špenát a dusíme ve vlastní šáve, dokud nebude měkký.
na konec dušení osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Důkladně vejce rozmícháme ve špenátě
a přisypeme ještě lžíci strouhanky. Zamícháme, necháme špenát probublat a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
Způsob přípravy:
dušení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko