Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Smažený sýr bez smažení
skoro české národní jídlo trochu jinak. Tento recept je pro ty, co mají rádi smažený syr, ale nemají rádi smažené věci
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
300
gram
sýr eidam (30%)
300
gram
šunkový salám
3
kus
vejce
2-3
lžíce
máslo
3-4
lžíce
strouhanka
Sdílejte recept
Facebook
Postup
šunku si nakrájíme na kostičky. Sýr si nastrouháme nahrubo. Trošku sýra si odendáme do misky.
do misky si dáme sýr (né ten z misky), šunku a vykleplé vejce
důkladně zamícháme
připravíme si 4 střední hrnečky, které důkladně vymažeme máslem
hrnečky potom vysypeme důkladně strouhankou
naplníme hrnečky směsí sýra a šunky. Můžeme troěku uplácat
nahoru nasypeme sýr, který jsme si na začátku schovali do misky
hrnky naskládáme do pekáčku a podlijeme trochou vody
pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů zhruba na 30 minut. Sýr je hotový, když je nahoře trošku hnědý.
po upečení necháme hrnky chvilku odpočinout a potom opatrně vyklepneme z hrníčku
nejlepší přílohou je tatarka a brambory
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Ostatní recepty
/
Ostatní recepty
Způsob přípravy:
pečení, míchání, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close