Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Smažený sýr bez smažení | Recept

skoro české národní jídlo trochu jinak. Tento recept je pro ty, co mají rádi smažený syr, ale nemají rádi smažené věci
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
sýr eidam (30%) 300 gram
šunkový salám 300 gram
vejce 3 kus
máslo 2-3 lžíce
strouhanka 3-4 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: pečení, míchání, strouhání
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
šunku si nakrájíme na kostičky. Sýr si nastrouháme nahrubo. Trošku sýra si odendáme do misky.
Krok 2
do misky si dáme sýr (né ten z misky), šunku a vykleplé vejce
Krok 3
důkladně zamícháme
Krok 4
připravíme si 4 střední hrnečky, které důkladně vymažeme máslem
Krok 5
hrnečky potom vysypeme důkladně strouhankou
Krok 6
naplníme hrnečky směsí sýra a šunky. Můžeme troěku uplácat
Krok 7
nahoru nasypeme sýr, který jsme si na začátku schovali do misky
Krok 8
hrnky naskládáme do pekáčku a podlijeme trochou vody
Krok 9
pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů zhruba na 30 minut. Sýr je hotový, když je nahoře trošku hnědý.
Krok 10
po upečení necháme hrnky chvilku odpočinout a potom opatrně vyklepneme z hrníčku
Krok 11
nejlepší přílohou je tatarka a brambory
Sdílejte recept