Pracuji...
close

Smažený sýr bez smažení

skoro české národní jídlo trochu jinak. Tento recept je pro ty, co mají rádi smažený syr, ale nemají rádi smažené věci
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
2-3 lžíce máslo
3-4 lžíce strouhanka
Sdílejte recept
Postup
šunku si nakrájíme na kostičky. Sýr si nastrouháme nahrubo. Trošku sýra si odendáme do misky.
do misky si dáme sýr (né ten z misky), šunku a vykleplé vejce
důkladně zamícháme
připravíme si 4 střední hrnečky, které důkladně vymažeme máslem
hrnečky potom vysypeme důkladně strouhankou
naplníme hrnečky směsí sýra a šunky. Můžeme troěku uplácat
nahoru nasypeme sýr, který jsme si na začátku schovali do misky
hrnky naskládáme do pekáčku a podlijeme trochou vody
pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů zhruba na 30 minut. Sýr je hotový, když je nahoře trošku hnědý.
po upečení necháme hrnky chvilku odpočinout a potom opatrně vyklepneme z hrníčku
nejlepší přílohou je tatarka a brambory
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.