X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Smažený sýr bez smažení

Načítám...
skoro české národní jídlo trochu jinak. Tento recept je pro ty, co mají rádi smažený syr, ale nemají rádi smažené věci
Příprava 30 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Ostatní recepty / Ostatní recepty
Druh přípravy: pečení, míchání, strouhání
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko

Ingredience

obecně
máslo 2-3 lžíce
strouhanka 3-4 lžíce
šunkový salám 300 g
sýr eidam (30%) 300 g
vejce 3 ks

Postup

šunku si nakrájíme na kostičky. Sýr si nastrouháme nahrubo. Trošku sýra si odendáme do misky.
do misky si dáme sýr (né ten z misky), šunku a vykleplé vejce
důkladně zamícháme
připravíme si 4 střední hrnečky, které důkladně vymažeme máslem
hrnečky potom vysypeme důkladně strouhankou
naplníme hrnečky směsí sýra a šunky. Můžeme troěku uplácat
nahoru nasypeme sýr, který jsme si na začátku schovali do misky
hrnky naskládáme do pekáčku a podlijeme trochou vody
pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů zhruba na 30 minut. Sýr je hotový, když je nahoře trošku hnědý.
po upečení necháme hrnky chvilku odpočinout a potom opatrně vyklepneme z hrníčku
nejlepší přílohou je tatarka a brambory
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter