Načítání...
close

Hrášková polévka se smetanou

hrášek je skvělá věc, hlavně v létě čerstvý z lusků. Polévka už je jenom třešnička na dortu.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
1 kus cibule
1-2 stroužek česnek
700 mililitr vývar kuřecí
500 gram hrášek
1 kelímek smetana 33%
příloha
1 lžíce máslo
podle chuti
0-2 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky
oboje vhodíme do hrnce s rozpáleným máslem. Smažíme cca 5 minut. Cibule by neměla zhnědnout a proto často mícháme
po změknutí cibule přisypeme hrášek a zamícháme
zalijeme vývarem tak, aby hráček byl potopený. Přiklopíme a vaříme cca 10 minut
mezitím si nakrájíme toastový chléb na kostičky
chleba osmažíme na másle na pánvi
uvařený hrášek rozmixujeme mixérem dohladka
vzniklou směs bychom měli přecedit, ale já mam rád kousky hrášku v polévce, tak necedim
polévku přivedeme k varu a přilijeme smetanu
přivedeme opět k varu, dosolíme, dopepříme a přidáme špetku muškátového oříšku
polévku podáváme s osmaženým toastovým chlebem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko