Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Hrášková polévka se smetanou
hrášek je skvělá věc, hlavně v létě čerstvý z lusků. Polévka už je jenom třešnička na dortu.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
13 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kus
cibule
1-2
stroužek
česnek
700
mililitr
vývar kuřecí
500
gram
hrášek
100
máslo
1
špetka
muškátový oříšek mletý
1
kelímek
smetana 33%
příloha
1
lžíce
máslo
4
krajíc
chleba toastový
podle chuti
0-2
lžička
sůl
0-1
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky
oboje vhodíme do hrnce s rozpáleným máslem. Smažíme cca 5 minut. Cibule by neměla zhnědnout a proto často mícháme
po změknutí cibule přisypeme hrášek a zamícháme
zalijeme vývarem tak, aby hráček byl potopený. Přiklopíme a vaříme cca 10 minut
mezitím si nakrájíme toastový chléb na kostičky
chleba osmažíme na másle na pánvi
uvařený hrášek rozmixujeme mixérem dohladka
vzniklou směs bychom měli přecedit, ale já mam rád kousky hrášku v polévce, tak necedim
polévku přivedeme k varu a přilijeme smetanu
přivedeme opět k varu, dosolíme, dopepříme a přidáme špetku muškátového oříšku
polévku podáváme s osmaženým toastovým chlebem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Luštěniny
/
Hrášek
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close