X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Hrášková polévka se smetanou

Načítám...
hrášek je skvělá věc, hlavně v létě čerstvý z lusků. Polévka už je jenom třešnička na dortu.
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Polévky / Zeleninové polévky, Luštěniny / Hrášek, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: smažení, vaření, mixování
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko

Ingredience

obecně
česnek 1-2 stroužek
cibule 1 ks
hrášek 500 g
máslo 100
muškátový oříšek mletý 1 špetka
smetana 33% 1 kelímek
vývar kuřecí 700 ml
podle chuti
pepř černý drcený 0-1 lžička
sůl 0-2 lžička
příloha
chleba toastový 4 krajíc
máslo 1 lžíce

Postup

oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky
oboje vhodíme do hrnce s rozpáleným máslem. Smažíme cca 5 minut. Cibule by neměla zhnědnout a proto často mícháme
po změknutí cibule přisypeme hrášek a zamícháme
zalijeme vývarem tak, aby hráček byl potopený. Přiklopíme a vaříme cca 10 minut
mezitím si nakrájíme toastový chléb na kostičky
chleba osmažíme na másle na pánvi
uvařený hrášek rozmixujeme mixérem dohladka
vzniklou směs bychom měli přecedit, ale já mam rád kousky hrášku v polévce, tak necedim
polévku přivedeme k varu a přilijeme smetanu
přivedeme opět k varu, dosolíme, dopepříme a přidáme špetku muškátového oříšku
polévku podáváme s osmaženým toastovým chlebem
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter