Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Kuřecí stehna na bílém víně
jednoduchý recept, který pochází z francouzské kuchyně. Kuřecí stehna jsou krásně křehká
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
50 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
100
mililitr
víno bílé
200
mililitr
vývar kuřecí
4
stroužek
česnek
1
kus
cibule
1
kus
bobkový list
1
lžička
tymián
1/2
kilogram
brambory
3
lžíce
olej olivový
0-1
lžička
sůl
0-1
lžička
pepř černý drcený
podle chuti
1
špetka
chilli
Sdílejte recept
Facebook
Postup
cibuli nakrájíme na menší kousky, česnek na plátky a brambory na větši kusy
cibuli a česnek dáme zpěnit ma olej
přidáme stehna, které jsme předtím opepřili a osolili. Mírně je opečeme z obou stran
poté přilejeme víno
přilijeme vývar a nebo vodu a masox
přihodíme bobkový list
přidáme tymián
a přidáme mrkev, oloupanou a nakrájenou na větší špalky
a nakrájené brambory
promícháme, necháme přivést k varu a pod pokličkou vaříme cca 40 minut. Podle chuti dopepříme, dosolíme či přilejeme vývar
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Drůbeží maso
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close