Pracuji...
close

Kuřecí stehna na bílém víně

jednoduchý recept, který pochází z francouzské kuchyně. Kuřecí stehna jsou krásně křehká
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
100 mililitr víno bílé
200 mililitr vývar kuřecí
4 stroužek česnek
1 kus cibule
1 lžička tymián
1/2 kilogram brambory
3 lžíce olej olivový
0-1 lžička sůl
podle chuti
1 špetka chilli
Sdílejte recept
Postup
cibuli nakrájíme na menší kousky, česnek na plátky a brambory na větši kusy
cibuli a česnek dáme zpěnit ma olej
přidáme stehna, které jsme předtím opepřili a osolili. Mírně je opečeme z obou stran
poté přilejeme víno
přilijeme vývar a nebo vodu a masox
přihodíme bobkový list
přidáme tymián
a přidáme mrkev, oloupanou a nakrájenou na větší špalky
a nakrájené brambory
promícháme, necháme přivést k varu a pod pokličkou vaříme cca 40 minut. Podle chuti dopepříme, dosolíme či přilejeme vývar
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...