Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Vepřová krkovička naložená v pivu

Popis receptu
na maso existuje nespočet marinád a nespočet se jich dá ještě vymyslet. No a tak jsem jednu vymyslel :-)
Příprava
600
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: smažení, nakládání,
  • Typ chodu: oběd,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
česnek 4-5 ks
cibule 1 ks
hořčice plnotučná 1 lžíce
olej slunečnicový 50 ml
paprika mletá sladká 1-2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 1 hrst
pivo světlé 200 ml
vepřová krkovice 4 plátek
dle potřeby
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si česnek a cibuli najemno
2. krok
do větší mísy si dáme všechny ingredience a zamícháme. Sůl můžeme dát taky a nebo s ní počkáme, až budeme smažit. Záleží na Vás.
3. krok
maso vložíme do marinády, zamícháme lžící (né vidličkou, aby se to zbytečně nepropíchalo). Dáme uležet do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc
4. krok
před smažením vyndejte maso alespoň hodinu před z ledničky. Smažte z obou strany cca 7 minut. Každou stranu při smažení osolte, pokud jste již neosolili v marinádě