X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Vepřová krkovička naložená v pivu
Načítám...
Popis receptu
na maso existuje nespočet marinád a nespočet se jich dá ještě vymyslet. No a tak jsem jednu vymyslel :-)
Příprava 600 minut
Vaření 15 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: smažení, nakládání
Typ chodu: oběd
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
dle potřeby
sůl min 1 špetka
obecně
česnek 4-5 ks
cibule 1 ks
hořčice plnotučná 1 lžíce
olej slunečnicový 50 ml
paprika mletá sladká 1-2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 1 hrst
pivo světlé 200 ml
vepřová krkovice 4 plátek
Postup
1.
nakrájíme si česnek a cibuli najemno
2.
do větší mísy si dáme všechny ingredience a zamícháme. Sůl můžeme dát taky a nebo s ní počkáme, až budeme smažit. Záleží na Vás.
3.
maso vložíme do marinády, zamícháme lžící (né vidličkou, aby se to zbytečně nepropíchalo). Dáme uležet do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc
4.
před smažením vyndejte maso alespoň hodinu před z ledničky. Smažte z obou strany cca 7 minut. Každou stranu při smažení osolte, pokud jste již neosolili v marinádě
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook