Pracuji...
close

Bramborová kaše s pórkem

jestli jste si někdy mysleli, že jste měli dobrou bramborovou kaši, tak to jste ještě nevyzkoušeli tuto. Tento recept mě napadl, když jsem dělal polévku Vichy
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1/4 kus pórek
1 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
0-1 lžička sůl
3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli a pórek. Nemusíme najemno, jelikož se zelenina bude mixovat. Z pórku je lepší vzít světlejší část
zeleninu dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Zelenina nesmí zhnědnout. Musí jenom trošku změknout.
oloupeme si brambory, nakrájíme a dáme do studený vody
zcedíme brambory a přihodíme k zelenině
zalijeme vývarem a dáme cca na 40 minut vařit pod pokličku
můžeme trošku opepřit
zhruba po půl hodině vaření sundáme pokličku a necháme vyvařit 2/3 vody. Čim méně vody odvaříte, tim více bude kaše řídká. Mixérem kaši rozmixujeme. Vznikne nám spíše takové pyré
bramborová kaše má krásnou barvu a konzistenci
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, necháme přejít varem a sundáme z plotny. Pozor až bude kaše bublat, aby na Vás nestříkla.
dosolíme, dopepříme a hotovson :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...