jestli jste si někdy mysleli, že jste měli dobrou bramborovou kaši, tak to jste ještě nevyzkoušeli tuto. Tento recept mě napadl, když jsem dělal polévku Vichy
nakrájíme si cibuli a pórek. Nemusíme najemno, jelikož se zelenina bude mixovat. Z pórku je lepší vzít světlejší část
zeleninu dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Zelenina nesmí zhnědnout. Musí jenom trošku změknout.
oloupeme si brambory, nakrájíme a dáme do studený vody
zcedíme brambory a přihodíme k zelenině
zalijeme vývarem a dáme cca na 40 minut vařit pod pokličku
můžeme trošku opepřit
zhruba po půl hodině vaření sundáme pokličku a necháme vyvařit 2/3 vody. Čim méně vody odvaříte, tim více bude kaše řídká. Mixérem kaši rozmixujeme. Vznikne nám spíše takové pyré
bramborová kaše má krásnou barvu a konzistenci
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, necháme přejít varem a sundáme z plotny. Pozor až bude kaše bublat, aby na Vás nestříkla.