Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Bramborová kaše s pórkem

Popis receptu
jestli jste si někdy mysleli, že jste měli dobrou bramborovou kaši, tak to jste ještě nevyzkoušeli tuto. Tento recept mě napadl, když jsem dělal polévku Vichy
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření, mixování,
  • Typ chodu: příloha,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
brambory 1 ks
cibule 1 ks
máslo 3 lžíce
pepř černý drcený 1 špetka
pórek 1/4 ks
smetana 33% 1 kelímek
sůl 0-1 lžička
vývar kuřecí 1 l
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si cibuli a pórek. Nemusíme najemno, jelikož se zelenina bude mixovat. Z pórku je lepší vzít světlejší část
2. krok
zeleninu dáme zesklovatět na rozehřáté máslo. Zelenina nesmí zhnědnout. Musí jenom trošku změknout.
3. krok
oloupeme si brambory, nakrájíme a dáme do studený vody
4. krok
zcedíme brambory a přihodíme k zelenině
5. krok
zalijeme vývarem a dáme cca na 40 minut vařit pod pokličku
6. krok
můžeme trošku opepřit
7. krok
zhruba po půl hodině vaření sundáme pokličku a necháme vyvařit 2/3 vody. Čim méně vody odvaříte, tim více bude kaše řídká. Mixérem kaši rozmixujeme. Vznikne nám spíše takové pyré
8. krok
bramborová kaše má krásnou barvu a konzistenci
9. krok
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, necháme přejít varem a sundáme z plotny. Pozor až bude kaše bublat, aby na Vás nestříkla.
10. krok
dosolíme, dopepříme a hotovson :-)