Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vepřové koleno na medu a černém pivě
šavnatá kůžička a křehké maso Vám nedovolí se odtrhnout od tohoto skvělého chlapského jídla
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
3 hodiny
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kus
vepřové koleno
podle chuti
0-1
lžička
pepř černý drcený
1-3
lžička
sůl
na pečení
1
lžíce
med
250
mililitr
pivo černé
4
stroužek
česnek
1/2
lžička
kmín drcený
1
kus
cibule
na vaření
2
kus
mrkev
1
kus
petržel
1/8
kus
celer
1
kus
cibule
1
lžíce
vepřové sádlo
1
list
bobkový list
5
kus
pepř černý celý
2
kus
nové koření
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Tento recept se skládá ze dvou částí. Nejprve si maso uvaříme a potom si maso upečeme. Začneme tím, že si očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu
zeleninu tak 5 minut osmažíme na sádle
k zelenině přidáme omyté koleno
přihodíme koření (pepř celý, bobkový list, nové koření)
zalijeme vodou tak, aby koleno trošku koukalo
osolíme podle chuti. Vaříme pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Občas dolejeme vypařenou vodu
těsně před dovařením si připravíme pekáč nebo mísu, do které nakrájíme cibuli a dáme lžíci medu
vložíme uvařené koleno a zalijeme pivem
přilejeme vzniklý vývar z kolena. Cca 3 naběračky
posypeme kmínem, můžeme opepřit a osolit, záleží na slanosti vývaru
pečeme v troubě na 200 stupňů zhruba 1,5 hodiny. Občas koleno přeléváme vzniklým výpekem v pekáčku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close