Pracuji...
close

Vepřové koleno na medu a černém pivě

šavnatá kůžička a křehké maso Vám nedovolí se odtrhnout od tohoto skvělého chlapského jídla
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Ingredience
obecně
podle chuti
1-3 lžička sůl
na pečení
1 lžíce med
250 mililitr pivo černé
4 stroužek česnek
1/2 lžička kmín drcený
1 kus cibule
Sdílejte recept
Postup
Tento recept se skládá ze dvou částí. Nejprve si maso uvaříme a potom si maso upečeme. Začneme tím, že si očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu
zeleninu tak 5 minut osmažíme na sádle
k zelenině přidáme omyté koleno
přihodíme koření (pepř celý, bobkový list, nové koření)
zalijeme vodou tak, aby koleno trošku koukalo
osolíme podle chuti. Vaříme pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Občas dolejeme vypařenou vodu
těsně před dovařením si připravíme pekáč nebo mísu, do které nakrájíme cibuli a dáme lžíci medu
vložíme uvařené koleno a zalijeme pivem
přilejeme vzniklý vývar z kolena. Cca 3 naběračky
posypeme kmínem, můžeme opepřit a osolit, záleží na slanosti vývaru
pečeme v troubě na 200 stupňů zhruba 1,5 hodiny. Občas koleno přeléváme vzniklým výpekem v pekáčku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...