X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Houskový knedlík

Načítám...
klasický poctivý houskový knedlík. K omáčce a nebo jen tak do ruky na chuť :-)
Příprava 15 minut
Vaření 80 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Přílohy / Knedliky
Druh přípravy: vaření, hnětení, kynutí
Typ chodu: příloha
Původ: Česko

Ingredience

Postup

Do větší mísy nasypeme půlku mouky. Do mouky zamícháme špetku soli. V mouce vytvoříme důlek a vyklepnem do něj vejce.
přisypeme špetku cukru
rozdrobíme droždí a zalijeme půlkou vlažného mléka
necháme zhruba 15 minut vzejít kvásek
těsto hněteme, přisypáváme zbylou mouku a přiléváme mléko dle potřeby. Těsto by nemělo lepit. Pokud lepí, přisypte více mouky a nebo dejte ze začátku méně mléka.
nakrájíme si rohlíky na kostičky
rohlíky vmícháme do těsta
necháme na teplém a nevětraném místě vykynout, zhruba 40 minut
z vykynutého těsta si připravíme malé válečky. Těsto můžete trošku podsypat, ale pokud budete pracovat rychle, nebude se lepit
knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme cca 25 minut pod pokličkou
při vaření knedlíky zvětší svůj objem cca 2x, tak si na to dávejte pozor a moc jich nevařte najednou
před vyndáním z vody můžete do knedlíku píchnout špejlí a otestovat, jestli už je hotový
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter