Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Zapečená krkovička v alobalu | Recept

pořádné chlapské jídlo, lehké na přípravu a skvělé do žaludku. Doporučuji k masu pivko
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
vepřová krkovice 1 kilogram
marináda
med 3 lžíce
sojová omáčka 3 lžíce
víno bílé 4 lžíce
olej slunečnicový 5 lžíce
tymián 1 špetka
rozmarýn 1 špetka
pepř černý drcený 1 špetka
sůl 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: pečení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
krkovičku si nařízneme podle obrázku. Uděláme do ní jakoby zářezy
Krok 2
smícháním ostatních ingrediencí si v misce připravíme marinádu
Krok 3
připravíme si pekáček, který vysteleme alobalem a vložíme do něj maso.
Krok 4
maso polejeme marinádou
Krok 5
a pečlivě zabalíme do alobalu
Krok 6
vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení alobal poodkryjeme a polejeme maso sosem, který nám vzniknul v alobalu. Podkryté dopečeme.
Sdílejte recept