Pracuji...
close

Zapečená krkovička v alobalu

pořádné chlapské jídlo, lehké na přípravu a skvělé do žaludku. Doporučuji k masu pivko
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
marináda
3 lžíce med
4 lžíce víno bílé
1 špetka tymián
1 špetka rozmarýn
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
krkovičku si nařízneme podle obrázku. Uděláme do ní jakoby zářezy
smícháním ostatních ingrediencí si v misce připravíme marinádu
připravíme si pekáček, který vysteleme alobalem a vložíme do něj maso.
maso polejeme marinádou
a pečlivě zabalíme do alobalu
vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení alobal poodkryjeme a polejeme maso sosem, který nám vzniknul v alobalu. Podkryté dopečeme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.