Pracuji...
close

Zapečená krkovička v alobalu

pořádné chlapské jídlo, lehké na přípravu a skvělé do žaludku. Doporučuji k masu pivko
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
marináda
3 lžíce med
4 lžíce víno bílé
1 špetka tymián
1 špetka rozmarýn
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
krkovičku si nařízneme podle obrázku. Uděláme do ní jakoby zářezy
smícháním ostatních ingrediencí si v misce připravíme marinádu
připravíme si pekáček, který vysteleme alobalem a vložíme do něj maso.
maso polejeme marinádou
a pečlivě zabalíme do alobalu
vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 2 hodiny. Půl hodiny před koncem pečení alobal poodkryjeme a polejeme maso sosem, který nám vzniknul v alobalu. Podkryté dopečeme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...