Pracuji...
close

Polévka Vichy

nevěřil jsem, že polévka vařená z tak mála ingrediencí může tak skvěle chutnat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 kus cibule
1 kus pórek
50 gram máslo
3-4 kus brambory
1 kelímek smetana 33%
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli a pórek. Nemusíme najemno, jelikož se nakonci bude polévka mixovat. Z pórku krájejte jenom světlejší část
v hrnci na mírném ohni rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a pórek. Častěji mícháme. Nechceme, aby nám zelenina zhnědla. Chceme jenom zeleninu zesklovatět, aby povolila.
Mícháme a mícháme :-)
oloupeme a nakrájíme si brambory
přidáme brambory k zelenině
zamícháme, osolíme, opepříme a minutku smažíme. Solte v závislosti na slanosti vývaru
zalijeme vývarem a zhruba 40 minut vaříme pod pokličkou
po 40 minutách přilejeme mléko a zamícháme
přilejeme smetanu a zamícháme
pomocí mixéru rozmixujeme polévku. Brambory nám krásně polévku zahustí. Já mám rád více brambor v polévce
polévku ozdobíme petrželkou a můžeme dát i pažitku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko, Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...