Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Paštika z kachních jater
chuťový orgasmus na Vaše chuťové pohárky, nemám víc co dodat :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
kachní játra
2
kus
cibule
1
kus
cibule červená
5
stroužek
česnek
4
lžíce
vepřové sádlo
150
gram
máslo
1/2
list
bobkový list
1
kus
nové koření
100
gram
vepřová krkovička uzená
1
lžíce
majoránka
150
mililitr
víno červené
1/4
hrnek
rum
0-1
lžička
sůl
0-1
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
na rozpálené sádlo dáme smažit nakrájené cibule
až cibulka začne hnědnout, přihodíme pokrájené játra a zamícháme. Smažíme cca 10 minut. Občas zamícháme
nakrájíme si uzené a přihodíme do hrnce. Zamícháme a smažíme dále.
po chvilce přihodíme nakrájený česnek. Zamícháme a smažíme dalších cca 5 minut
přisypeme majoránku, osolíme, opepříme. Zamícháne a smažíme dále. Smažíme dokud vše nebude hezky dohněda osmažené.
přilijeme víno a necháme svařit tekutinu na polovinu
potom přilijeme rum. Minutku vaříme a potom přiklopíme a pod pokličkou dusíme cca 15 minut. Potom hrnec stáhneme z plotny a necháme vychladnout
vychladlá játra dáme spolu se změklým máslem do mixéru
pořádně rozmixujeme a dáme do ledničky vychladnout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso
/
Zvěřina
,
Studená kuchyně
/
Paštiky
Způsob přípravy:
smažení, mixování
Typ chodu:
předkrm, svačina, snídaně
Příležitost:
k pivu, raut, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close