Pracuji...
close

Domácí těsto na nudle

není nic nad domácí nudle. Toto těsto samozřejmě můžete použít na další jídla, například jako fleky do šunkofleků, apod.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
min 100 gram mouka hrubá
2 kus vejce
8 lžíce voda
Sdílejte recept
Postup
na prkýnko si vysypeme trochu mouky, uděláme v ní důlek a vyklepneme do něj vajíčka
přilijeme vodu
vidličkou nebo rukou začneme těsto míchat
těsto bude nejdříve lepkavé a proto občas podsypeme moukou. Pořád mačkáme, hněteme
hotové těsto by nemělo lepit ani na ruce a ani na vál (prkno)
těsto si rozdělíme na 4 stejné kusy (na fotce jsou 2 malé a 1 velký kus)
trošku si posypeme prkno moukou a položíme na ní kus těsta, které zmáčkneme
těsto rozválíme válečkem na tenký plátek. Na rozválení je potřeba síla a výdrž :-) Občas můžete podsypat troškou mouky a těsto i obrátit a válet z druhé strany
pláty dáme usušit na utěrku
po usušení si jeden plát rozřízneme na půlku
půlky dáme na sebe a rozřízneme zase na půl
půlky dáme na sebe a nařežeme na dlouhé pásky široké cca 5 cm
pásky dáme na sebe a nařežeme na požadovaný tvar (nudle, fleky, apod.) Takto si připravíme i ostatní pláty
hned spotřebujeme a nebo si dáme do papírového pytlíku na pozdější použití
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne pouze zkušený kuchař
Způsob přípravy:
hnětení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...