Pracuji...
close

Domácí těsto na nudle

není nic nad domácí nudle. Toto těsto samozřejmě můžete použít na další jídla, například jako fleky do šunkofleků, apod.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
min 100 gram mouka hrubá
2 kus vejce
8 lžíce voda
Sdílejte recept
Postup
na prkýnko si vysypeme trochu mouky, uděláme v ní důlek a vyklepneme do něj vajíčka
přilijeme vodu
vidličkou nebo rukou začneme těsto míchat
těsto bude nejdříve lepkavé a proto občas podsypeme moukou. Pořád mačkáme, hněteme
hotové těsto by nemělo lepit ani na ruce a ani na vál (prkno)
těsto si rozdělíme na 4 stejné kusy (na fotce jsou 2 malé a 1 velký kus)
trošku si posypeme prkno moukou a položíme na ní kus těsta, které zmáčkneme
těsto rozválíme válečkem na tenký plátek. Na rozválení je potřeba síla a výdrž :-) Občas můžete podsypat troškou mouky a těsto i obrátit a válet z druhé strany
pláty dáme usušit na utěrku
po usušení si jeden plát rozřízneme na půlku
půlky dáme na sebe a rozřízneme zase na půl
půlky dáme na sebe a nařežeme na dlouhé pásky široké cca 5 cm
pásky dáme na sebe a nařežeme na požadovaný tvar (nudle, fleky, apod.) Takto si připravíme i ostatní pláty
hned spotřebujeme a nebo si dáme do papírového pytlíku na pozdější použití
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne pouze zkušený kuchař
Způsob přípravy:
hnětení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...