Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Bramborové noky s pistáciemi a parmazánem | Recept

ač neobvyklá kombinace, výsledná chuť stojí za uvaření. Jedno z mých oblíbených jídel
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
2-3 stroužek česnek
1 kus cibule
na smažení
8 lžíce olej olivový
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Krok 1
do vroucí a osolené vody si dáme vařit noky. Vaříme do měkka. Měl jsem jenom mražené kupované. Určitě domácí jsou lepší
Krok 2
na 4 lžíce olivového oleje dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku
Krok 3
během smažení si můžeme oloupat pistácie
Krok 4
až nám cibulka trošku zhnědne, přidáme špenát. Já ho vyndal z mrázáku těsně před smažením, tak jsem ho na pánev hodil v kostce :-)
Krok 5
cca 5 minut smažíme. Potom přilejeme trošku vody, zamícháme a necháme odpařit.
Krok 6
přihodíme pistácie a zamícháme. Můžeme dolít zase trošku vody, ale ne moc. Maximálně 5 mm výsku hladiny. Necháme odpařit. Smažíme cca 5 minut
Krok 7
ve větším hrnci si zatím dáme smažit na 4 lžíce olivového oleje nakrájenou slaninu. Jelikož jsem měl doma domácí uzený, tak to byla jasná volba :-) Smařil jsem v hrnci po vařených nokách, který jsem ani nemyl. Smažíme, dokud uzený nepustí trošku tuku.
Krok 8
potom k uzenýmu přihodíme vařené noky. Zamícháme, osolíme, opepříme a chvilku spolu osmažíme. Noky s uzeným by se dali jíst jako samostatné jídlo. Je to mňamka. Ale my si to samozřejmě vylepšíme :-)
Krok 9
nakrájíme si česnek a přihodíme ho ke špenátu. Zamícháme a chvilku smažíme. Potom přilejeme zase trošku vody. Necháme většinu odpařit
Krok 10
směs zalijeme smetanou a zamícháme. Pomalu přivedeme k varu
Krok 11
přisypeme jednou hrstí nastrouhaného parmazánu, necháme ho rozvařit, dosolíme, dopepříme a máme hotovo. Kdo nemá parmazán může dát nivu
Krok 12
na talíř potom dáme omáčku a nasypeme noky s uzeným.