Pracuji...
close

Bramborové noky s pistáciemi a parmazánem

ač neobvyklá kombinace, výsledná chuť stojí za uvaření. Jedno z mých oblíbených jídel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
2-3 stroužek česnek
1 kus cibule
na smažení
8 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
do vroucí a osolené vody si dáme vařit noky. Vaříme do měkka. Měl jsem jenom mražené kupované. Určitě domácí jsou lepší
na 4 lžíce olivového oleje dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku
během smažení si můžeme oloupat pistácie
až nám cibulka trošku zhnědne, přidáme špenát. Já ho vyndal z mrázáku těsně před smažením, tak jsem ho na pánev hodil v kostce :-)
cca 5 minut smažíme. Potom přilejeme trošku vody, zamícháme a necháme odpařit.
přihodíme pistácie a zamícháme. Můžeme dolít zase trošku vody, ale ne moc. Maximálně 5 mm výsku hladiny. Necháme odpařit. Smažíme cca 5 minut
ve větším hrnci si zatím dáme smažit na 4 lžíce olivového oleje nakrájenou slaninu. Jelikož jsem měl doma domácí uzený, tak to byla jasná volba :-) Smařil jsem v hrnci po vařených nokách, který jsem ani nemyl. Smažíme, dokud uzený nepustí trošku tuku.
potom k uzenýmu přihodíme vařené noky. Zamícháme, osolíme, opepříme a chvilku spolu osmažíme. Noky s uzeným by se dali jíst jako samostatné jídlo. Je to mňamka. Ale my si to samozřejmě vylepšíme :-)
nakrájíme si česnek a přihodíme ho ke špenátu. Zamícháme a chvilku smažíme. Potom přilejeme zase trošku vody. Necháme většinu odpařit
směs zalijeme smetanou a zamícháme. Pomalu přivedeme k varu
přisypeme jednou hrstí nastrouhaného parmazánu, necháme ho rozvařit, dosolíme, dopepříme a máme hotovo. Kdo nemá parmazán může dát nivu
na talíř potom dáme omáčku a nasypeme noky s uzeným.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...