Pracuji...
close

Bramborové noky s pistáciemi a parmazánem

ač neobvyklá kombinace, výsledná chuť stojí za uvaření. Jedno z mých oblíbených jídel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
2-3 stroužek česnek
1 kus cibule
na smažení
8 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
do vroucí a osolené vody si dáme vařit noky. Vaříme do měkka. Měl jsem jenom mražené kupované. Určitě domácí jsou lepší
na 4 lžíce olivového oleje dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku
během smažení si můžeme oloupat pistácie
až nám cibulka trošku zhnědne, přidáme špenát. Já ho vyndal z mrázáku těsně před smažením, tak jsem ho na pánev hodil v kostce :-)
cca 5 minut smažíme. Potom přilejeme trošku vody, zamícháme a necháme odpařit.
přihodíme pistácie a zamícháme. Můžeme dolít zase trošku vody, ale ne moc. Maximálně 5 mm výsku hladiny. Necháme odpařit. Smažíme cca 5 minut
ve větším hrnci si zatím dáme smažit na 4 lžíce olivového oleje nakrájenou slaninu. Jelikož jsem měl doma domácí uzený, tak to byla jasná volba :-) Smařil jsem v hrnci po vařených nokách, který jsem ani nemyl. Smažíme, dokud uzený nepustí trošku tuku.
potom k uzenýmu přihodíme vařené noky. Zamícháme, osolíme, opepříme a chvilku spolu osmažíme. Noky s uzeným by se dali jíst jako samostatné jídlo. Je to mňamka. Ale my si to samozřejmě vylepšíme :-)
nakrájíme si česnek a přihodíme ho ke špenátu. Zamícháme a chvilku smažíme. Potom přilejeme zase trošku vody. Necháme většinu odpařit
směs zalijeme smetanou a zamícháme. Pomalu přivedeme k varu
přisypeme jednou hrstí nastrouhaného parmazánu, necháme ho rozvařit, dosolíme, dopepříme a máme hotovo. Kdo nemá parmazán může dát nivu
na talíř potom dáme omáčku a nasypeme noky s uzeným.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.