Pracuji...
close

Bramborové noky s pistáciemi a parmazánem

ač neobvyklá kombinace, výsledná chuť stojí za uvaření. Jedno z mých oblíbených jídel
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
1 kelímek smetana 33%
2-3 stroužek česnek
1 kus cibule
na smažení
8 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
do vroucí a osolené vody si dáme vařit noky. Vaříme do měkka. Měl jsem jenom mražené kupované. Určitě domácí jsou lepší
na 4 lžíce olivového oleje dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku
během smažení si můžeme oloupat pistácie
až nám cibulka trošku zhnědne, přidáme špenát. Já ho vyndal z mrázáku těsně před smažením, tak jsem ho na pánev hodil v kostce :-)
cca 5 minut smažíme. Potom přilejeme trošku vody, zamícháme a necháme odpařit.
přihodíme pistácie a zamícháme. Můžeme dolít zase trošku vody, ale ne moc. Maximálně 5 mm výsku hladiny. Necháme odpařit. Smažíme cca 5 minut
ve větším hrnci si zatím dáme smažit na 4 lžíce olivového oleje nakrájenou slaninu. Jelikož jsem měl doma domácí uzený, tak to byla jasná volba :-) Smařil jsem v hrnci po vařených nokách, který jsem ani nemyl. Smažíme, dokud uzený nepustí trošku tuku.
potom k uzenýmu přihodíme vařené noky. Zamícháme, osolíme, opepříme a chvilku spolu osmažíme. Noky s uzeným by se dali jíst jako samostatné jídlo. Je to mňamka. Ale my si to samozřejmě vylepšíme :-)
nakrájíme si česnek a přihodíme ho ke špenátu. Zamícháme a chvilku smažíme. Potom přilejeme zase trošku vody. Necháme většinu odpařit
směs zalijeme smetanou a zamícháme. Pomalu přivedeme k varu
přisypeme jednou hrstí nastrouhaného parmazánu, necháme ho rozvařit, dosolíme, dopepříme a máme hotovo. Kdo nemá parmazán může dát nivu
na talíř potom dáme omáčku a nasypeme noky s uzeným.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...